PR tim: Lečić neće komentarisati optužbe dok se ne završi postupak pred državnim organima

Branislav Lečić se zbog današnjih navoda u medijima, "ne oseća zdravstveno najbolje" i zbog toga se, "do daljeg, neće obraćati javnosti i neće komentarisati bilo kakve optužbe protiv sebe dok se ne završi postupak pred državnim organima", navedeno je danas u saopštenju koje je medijima prosledio PR tim Branislava Lečića.

Branislav Lečić Foto: Srđan Ilić
Branislav Lečić Foto: Srđan Ilić

"Molimo vas još jednom da ga ne uznemiravate jer se zaista ne oseća dobro", navedeno je u saopštenju.

Mediji u Srbiji i regioni su, ranije danas, objavili optužbe Merime Isaković, jedne od najvećih mladih glumačkih zvezda bivše Jugoslavije, da ju je Branislav Lečić silovao pre 43 godine, kada je imala 18 godina.

"Opraštam ti, rekla sam mu tada, pre 40 godina. Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo", navela je Isaković za "Nedeljnik".

Ona je naglasila da je "svoju reč održala", a da "Branislav Lečić izgleda nije".

"Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja", navela je Merima Isaković.

Posle optužbi koleginice Danijele Štajnfeld za silovanje, Lečić je krajem marta dao iskaz u policiji u prisustvu advokata i zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu i objavio da je prošao poligrafsko ispitivanje.

Potom je iz VJTV saopšteno da se nastavlja "prikupljanje dokaza kako bi se donela odluka o daljem toku postupka”.

Lečić je, posle optužbi za silovanje, objavio videoizjavu u kojoj je tvrdio da sa Štajnfeld nije imao nikakve odnose osim poslovnih, a i njoj i svim ženama uputio izvinjenje "ako su se ikad osetile ugroženima ili su bile potcenjene ili ponižene nekim njegovim slučajnim ili namernim gestom".

Izvor: FoNet, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article