Esma Redžepova

Vrlo je moguće da Esma drži rekord među poznatima kada je usvajanje dece u pitanju. Pevačica i njen suprug Steva su usvojili čak 47 dečaka i jednu devojčicu. Redžepova se potrudila da ih sve iškoluje, a uglavnom su se bavili muzikom i svirali u njihovom orkestru. Pevačica je prestala da usvaja decu onog momenta kada je umro njen muž.

YouTube printscreen

Esma Redžepova

Kada se nešto želi, onda to nije teško. Moj suprug i ja smo to radili iz ljubavi, tako da se nismo ništa više odricali nego roditelji koji su rodili decu – rekla jednom prilikom Esma za medije.

Inače, kraljica romske muzike je poznata po svojoj plemenitosti, a tokom bogate karijere imala je 2.000 humanitarnih nastupa. Čak dva puta je bila nominovana za Nobelovu nagradu za humanitarni rad, a nominovale su je sve humanitarne organizacije sa Balkana.

Vlade i Snežana Divac

Proslavljeni košarkaš Vlade Divac i njegova supruga Snežana Divac ponosni su roditelji troje dece – Petre, Matije i Luke, a Petru su usvojili kada je bila šestomesečna beba. 

Instagram

Vlade i Snežana Divac

Mogu da razumem da mnogim ljudima to nije jasno, ali uvek kažem, zamislite da vam je dete zamenjeno u porodilištu, nikada ga ne biste dali. Jer, ljubav je mnogo jača od krvne veze – rekla je Snežana Divac jednom prilikom.

Danas je Petra odrasla devojka i vrlo je aktivna na društvenim mrežama, a jednom prilikom je otkrila kako izgleda njen život sa

Ljudi me često pitaju kako je to imati dve mame i dve tate. Nemam po dva roditelja, imam samo moju mamu i mog tatu. Ljude koji su me odgajili i učinili da postanem nezavisna, inteligentna i jaka devojka. Zatim, imam i biološku majku, ženu koja me je rodila i kojoj ću biti večno zahvalna za to što sam danas okružena pravim ljudima. Ne znam ništa o ženi koja me je rodila, a ni o mother biološkom ocu i nisam u kontaktu sa njima. Volela bih da ih upoznam jednog dana, ali mi se ne žuri – napisala je jednom prilikom Petra na Instagramu. 

Sergej Ćetković

Pevač i njegova supruga Kristina usvojili su dve ćerke – Lolu i dve godine mlađu Milu. Posebno je lepo što su o tome uvek govorili otvoreno.

Novak Đurović

Sergej Ćetković i njegova supruga Kristina

Moje ćerke znaju da su usvojene. Pričao sam im od prvog dana kako postoji neka škola za decu gde smo mi došli, a one su rekle: ‘Pa gde ste vi enact sada?‘ – ispričao je Ćetković.

Pevač je poslao poruku onima koji se još dvoume o usvajanju dece. Rekao je da imaju na umu da je dečija i njihova sreća važnija od društvenih predrasuda.

I da je njihova i sreća te dece bitnija od onoga ‘šta će reći ljudi’ ili šta će se pričati po čaršiji. Tako da onima koji me, tim povodom, pitaju ili priđu na ulici, a bilo je toga više puta, kažem neki savet i podelim svoje iskustvo sa njima. I kažem da je moja sreća najbolje iskustvo, najbolji pokazatelj onima neodlučnim šta treba činiti dalje. Ali ima i onih koji toliko tiho pričaju o tome, jer se boje da to neko ne čuje, da pričamo uopšte o tome. Uvek sam se trudio da ne slušam sredinu, da idem svojim putem i da sebe činim što srećnijim i ispunjenijim – kaže Sergej Ćetković ranije za medije.

Dubravka Đedović Negre

Srpska ministarka rudarstva i energetike ima ukupno četvoro dece, od kojih je dvoje usvojila.

Dubravka je jednom prilikom istakla da joj uloga roditelja pričinjava posebno zadovoljstvo.

Instagram prntscreen

Dubravka Đedović Negre

Ima li šta lepše i izazovnije od dece?! Imam veliku, raznoliku porodicu, sa mnogo dece. Dve devojčice sam usvojila i odgajila od malena. One su sada mlade, velike devojke i drago mi je da sam im i dalje uzor i oslonac u životu i tako će zauvek biti. Dvoje najmlađih, koje sam rodila u braku, imaju 10 i 14 godina. Odgajati četvoro dece je uloga puna izazova, ali i beskrajnih zadovoljstava, koja proističu iz posvećenosti i predanosti tom zadatku – izjavila je ministarka za Karakter i dodala da porodicu poštuje kao najvažniju instituciju.

Filip i Madlena Cepter

Poznato je da ovaj par ima usvojenu ćerku, ali su u javnosti vrlo malo pričali o tome. U jednom od retkih intervjua, Madlena je objasnila zašto su se Filip i ona odlučili na taj korak.

ATA Photos

Madlena Cepter

Brak bez dece nije ograda u pustinji. Brak je sveta institucija u kojoj se, ujedinjenjem muškarca i žene, postiže harmonija koja je sama po sebi kvalitet. Deca ga čine lepšim, ali ne donose smisao, on je u nama samima. Ema je ušla u naše živote jednog decembarskog dana (2000) i odmah se ugnezdila u naša srca gde je otvorila prostor kog ranije tu nije bilo. Zaista nas je obogatila kao ljude, a i danas to čini svakog dana. Lepo je kad čovek može da se ostvari kao stvaralac, pa da zatim postane roditelj, a još je lepše kada možete da ispravite nepravdu i umesto bola stvorite – ljubav. Meni se dogodilo i prvo i drugo – rekla je Cepterova.

Ema Cepter danas ima 23 godine i veoma je popularna na društvenim mrežama.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst