Glumac je o svojim traumatičnim iskustvima pričao na konferenciji za medije povodom druge sezone serije “Kalkanski krugovi”, koja će početi sa emitovanjem 1. aprila na TV Celeb.

Menja sudbinu


Moj lik u “Kalkanskim krugovima” utiče na sudbine drugih i otvara razne intrige

Nebojša Dugalić

Najtraumatičniji duration mog života je NATO bombardovanje. Tih 11 nedelja je mnogo bombi palo blizu mene. Prvo sam boravio u jednom stanu koji se nalazio na 100 metara vazdušnom linijom od RTS-a, koji su gađali. Potom sam u jednom periodu bio u manastiru u Kovinu, a bomba je pala na 300 metara od nas. U tim trenucima sam se molio da niko nije stradao i da je bomba pala u prazan prostor. Nije mi bilo prijatno ni da slušam stalno preletanje raketa, dok čekam da čujem gde će se desiti eksplozija. Taj zvuk i danas pamtim! U svakom trenutku sam očekivao da nam se na glavu sruči neka od tih bombi. Stalno sam imao osećaj neprijatnost zbog blizine smrti – priča Dugalić, koji će u novoj sezoni popularnog horor-trilera imati značajnu ulogu:


Mistika

Rastao sam u okruženju u kojem su se stalno pričale mistične priče poput onih: “Da li je neko video vampira”

Nebojša Dugalić

Uzbuđen zbog uloge

Insajder/Novak Đurović

 

Lik kog tumačim donosi nove vrtloge i otvara razne intrige. Preko njega se prede cela priča i utiče na sudbine drugih. Najinteresantnije mi je što je priča otišla još dublje u prostore magije i mitologije. Drago mi je da sam dospeo u vrtlog kalkanskih sudbina.

Vojin: Ne plašim se vlaške

magije, ali mi je zanimljiva

Vojin Ćetković, koji u “Kalkanskim krugovima” tumači lik Dejana Matića, kaže da nije sujeveran.

– Dok smo snimali seriju, u kući smo imali crnog mačka starog 18 godina, koji mi je stalno prelazio build. Ali, nemam order sa tim, jer nisam sujeveran – kaže Vojin i dodaje da je mistika kojom obiluje serija deo folklora i mentaliteta.

– Svaki kraj Srbije ima posebnu mitologiju. Igrao sam u predstavi “Transilvanija”, u kojoj se pominje vlaška magija, pa znam ponešto o tome. Ne plašim je se, samo mi je zanimljiva.


Dugalić je otkrio i da li je sujeveran, pošto se radnja serije odvija u Zabranu, gde se misteriozna utvara, baba Guba pojavljuje na zabranjenoj šumskoj teritoriji sela.


Paralelne stvarnosti


Rastao sam sa tim mističnim pričama, jer sam odrastao u Kraljevu i na selu u Žiči, gde se stalno govorilo o tome na seoskim sedeljkama. Uvek je neko na tim okupljanjima pitao: “Da li je neko video vampira?” ili “Da li vam se neko ukazao, prikazao…” Odmalena te priče slušam otvorenih očiju. Kasnije sam se zanimao za to, pa sam čitao o paganskoj i mitološkoj građi i običajima. Tada sam uvideo da živimo u paralelnoj stvarnosti. Jedna je ova u kojoj živimo, a druga nas vuče neobjašnjivim silama i tokovima u neki drugi svet. Ako poverujemo u drugi svet, to može da bude opasan i klizav teren.

printscreen instagram/nebojsadugalic_official

 

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst