Srpska asocijacija menadžera 12. put zaredom dodeliće priznanja istaknutim menadžerima, poslodavcima, pojedincima i inicijativama koje ponašanjem, izuzetnošću, aktivnošću i odgovornim poslovanjem demonstriraju liderstvo i zaslužuju da budu istaknuti kao dobar primer u društvu.

SAM godišnja nagrada dodeliće se u četiri kategorije na tradicionalnom, svečanom događaju „SAM Gala“ koji će se održati 11. decembra u Sava centru.

U finalu za 2023. godinu, našli su se sledeći pojedinci i kompanije:

U kategoriji „SAM Menadžer godine“, za izvrsne doprinose, strateško razmišljanje, društveno odgovorni pristup, razvoj i vođenje zaposlenih, našli su se: Biljana Bogovac, rukovodeća partnerka, PwC Srbija i Crna Gora, Dragomir Kostić, generalni direktor, Atlantic Brands i Nebojša Matić, CEO, Mikroelektronika (Mikroe).

Za priznanje „Mladi menadžer godine“, za svoju inovativnost, posvećenost, agilnost, ekonomske rezultate, nominovani su: Aleksandra Orlović, projektni menadžer, TRI O, Marko Jovanović, Head of Microsoft Business Operations – Adriatic Region, Comtrade i Nevena Đukić, zamenik direktora, MT – Komex.  

Titula „Poslodavac godine“ biće dodeljena onima koji su se istakli izuzetnim načinom poslovanja, zadovoljstvom zaposlenih, reputacijom kao i korporativnim upravljanjem, a kompanije koje su u finalu u ovoj kategoriji su: Mikroelektronika (Mikroe), Nelt i NLB Komercijalna banka.

Kompanije koje su pokazale vrednost, inicijativu, strateški pristup za lokalnu ali i širu društvenu zajednicu, finalisti su za priznanje „Društveno-odgovorna kompanija godine,“  a to su: A1 Srbija, MK Group i Mejkers lab projekat, Grupa za obrazovanje (Nordeus fondacija).

Ko će biti dobitnici priznanja 2023. godine od ove godine odlučivaće stručni žiri, koji čine jedanaest „Menadžera godine“, prethodni dobitnici ove prestižne titule, Veran Matić, Živorad Vasić, Vladan Živanović, Miša Lukić, Dragoljub Damljanović, Dejan Turk, Mihailo Janković, Jasmina Knežević, Dragan Filipović, Predrag Mihajlović i Jelena Galić.

Post Views: 14

Originalni tekst