Poziv Specijalnog tužilaštva uručen još jednom bivšem pripadniku OVK

Bivši pripadnik OVK Šefćet Biljikbaši pozvan je od strane Specijalnog tužilaštva u Hagu. Biljikbaši će biti ispitan u svojstvu svedoka, potvrdio je ogranak Udruženja veterana OVK u Lipljanu.

Sud za OVK
Sud za OVK

"Poštovani veterani OVK i vi građani Kosova, obaveštavamo vas da je danas potvrđeno da je poziv Specijalnog suda sa sedištem u Hagu uručen veteranu OVK, Šefćetu Biljikbašiju, u svojstvu svedoka ovog suda“, navedeno je u saopštenju.

Ovaj bivši pripadnik OVK bi trebalo da se pojavi u Hagu 8. decembra, javlja "Kossev".

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine na Kosovu, od novembra 2018. pa do danas, ispitalo je više stotina osoba.

Prema navodima kosovskih medija, više stotina bivših pripadnika OVK je ispitano ili je pozvano na ispitivanje do kraja prošle godine.

Među najistaknutijim imenima OVK ali i kosovske politike koja su ispitana su bivši kosovski predsednik, Hašim Tači, bivši predsednik kosovske skupštine, Kadri Veselji koji se sada zajedno sa Redžepom Seljimijem i Jakupom Krasnićijem nalaze na zajedničkoj optužnici za ratne i zločine protiv čovečnosti.

Optužnica za ratne zločine potvrđena je i i Saljihu Mustafi.

Svi optuženi su negirali da su krivi za zločine koji im se stavljaju na teret.

Izvor: Kossev

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article