Stranka slobode i pravde (SSP) optužila je danas pripadnike Srpske napredne stranke SNS da su u Boleču, nakon pravokacija, fizički napali opozicione aktiviste SSP.

SSP je u saopštenju navela da je do incidenta došlo na lokalnoj pijaci i da je bio prisutan i predsednik Opštine Grocka Dragan Pantelić.

Ta stranka je navela da je do napada „naprednjačkih batinaša na aktiviste SSP“, došlo na stranačkom štandu gde je prethodno lider SSP Dragan Đilas razgovorao sa građanima.

„Za vreme dok je Đilas bio prisutan i razgovarao sa velikim brojem građana, iako su štandovi bili jedni pored drugih, nije bilo nikakvih problema“, dodala je SSP.

Navedeno je da su po Đilasovom odlasku naprednjaci obučeni u prepoznatljive plave jakne i prsluke došli ispred štandova SSP-a tražeći da se ugasi zvučnik sa koga je dok je trajao događaj emitovana muzika.

„Zatim su fizički napali okupljene opozicione aktiviste“, navodi se u saopštenju.

SSP je dala na uvid javnosti snimke „na kojima se sve navedeno jasno vidi“.

Iz te stranke su naveli da se na snimcima vidi gde se sve događa, kako naprednjački aktivisti udaraju okupljene i kako jure po pijaci snimatelja SSP-a da bi mu izbili kameru iz ruku.

„Jednom aktivisti je rasečena usna, a sve naočigled predsednika Opštine Grocka Dragana Pantelića koji je sve ćutke pratio da bi posle 15 minuta pozvao na smirenje i ponudio Đilasu, koji odavno nije bio tu, da se i on obrati“, navela je SSP.

Istaknuto je da to dokazuje da je naprednjački režim spreman na sve kako bi zadržao svoj sistem uništavanja Beograda i Srbije, te naglašeno da SSP neće ustuknuti.

Pikac učinio da SNS aktivisti zažale što su pokucali na njegova vrata

Original Article