UZ regionalni put Bratunac-Potočari- Srebrenica postavljene su fotografije više od 600 ubijenih Srba iz srednjeg Podrinja.

ПОТРЕСАН ПРИЗОР: Фотографије више од 600 убијених Срба на путу Братунац-Поточари-Сребреница

Foto: RTRS printskrin

Fotografije su postavili potomci nastradalih i predstavnici Organizacije porodica poginulih iz Srebrenice i Bratunca.

Na groblju u Bratuncu patrijarh Porfirije služiće sutra pomen 3.267 srpskih žrtava, podseća RTRS.

Fotografije ubijenih žena, dece, civila postavljen je pored puta iz Bratunca ka Srebrenici s ciljem da se prikaže istina o srpskom stradanju.

Na ovim fotografijama su roditelji i brat Brane Vučetića, koji su zverski ubijeni u Bjelovcu u decembru 1992. godine. Da li će neko iz međunardone zajednice videti i čuti za njegov vapaj?

Ambasadori zapadnih zemalja ne žele da dođu u Bratunac na srpska stratišta ali će doći u Potočare da odaju počast bošnjačkim žrtvama.

-Zato smo postavili ove fotografije pored puta kako bi ih upravo oni koji su godinama pred srpskim žrtvama zatvarali oči, i vidjeli, kaže predsednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

Ministar Danijel Egić ne očekuje da će neko iz međunarodne zajednice sutra doći u Bratunac na komemoraciju srpskim žrtvama, jer bi time, kaže, negirali sve što su do sada radili protiv srpskog naroda, odnosno narativ da su zločini počinjeni samo nad muslimanima u BiH.

Sutra će u Bratuncu biti obilježena Centralna manifestacija, odnosno 32. godišnjica stradanja 3267 Srba srednjeg Podrinja. Pomen, kojem će prisustvovati porodice žrtava, brojni građani, te zvaničnici Srpske i Srbije, služiće patrijarh Porfirije.

sputnikportal.rs

RUSKA KRSTARICA U MEDITERANU: Tihookeanska flota izvodi vežbe

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

PREPLIĆU SE ŠPIJUNSKA I VOJNA MREŽA OKO SRBIJE! Pojačan pritisak na našu zemlju s ciljem da promeni pozicije o nacionalnim pitanjima

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO „PAKAO“ Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku – Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Originalni tekst