Prošao je 41 dan od kako se traga za Aleksom Stankovićem (21) iz Kruševca. I ovog puta, pojavila se informacija da je mladić viđen u Beogradu.

Kako je za Telegraf.rs objasnio Igor Jurić, jedan vozač gradskog prevoza javio se sa navodima da je video mladića koji odgovori Aleksinom opisu.

– Moja koleginica kojia vodi registar nestalih lica je u kontaktu sa majkom Alekse. Mi smo imali nekoliko informacija da je Aleksa viđen u Beogradu. Od vozača autobusa na liniji 70 dobili smo jedan vrlo konkretan opis da je on viđen – rekao je Jurić.

On je uputio apel svima da se jave ukoliko vide Aleksu.

– Ponavljam svaki put da apelujem na njega ukoliko vidi ovu emisiju da se javi majci. Njegova majka je na izmaku snage i izuzetno teško podnosi ove dane bez njega. Da bez obzira koji je njegov razlog, ako je zaista otišao svojom voljom da bar informiše majku da je dobro i da je zdrav, to je najbitnije. A ako nije, da se mi još više potrudimo i da ga pronađemo.

Još jednom apelujem na to da pogledate fotografiju Alekse Stankovića na sajtu Registra nestalih lica srbije.

Ako imate bilo kakvu informaciju u vezi sa njegovim nestankom, molim vas pomozite ili informiišite ili nas ili MUP da bi se ovaj dečak pronašao.

Čini mi se da je malo zapostavljen u odnosu na neke slučajeve, a to ne smemo da dozvolimo. Mislim da svako nestalo lice mora da ima istu šansu da se pronađe – dodao je Jurić.

igor juric pedofilija

Podsećamo da su se i ranije javljali ljudi koji su navodno viđali Aleksu u Beogradu.

Nakon što se oglasio čovek koji tvrdi da ga je video u Grockoj i da je siguran da je to baš ovaj dečak, porodici se s istom informacijom javila i jedna žena.

– Rekla je da ga je videla u prodavnici u Grockoj. Nešto je kupovao i potom je, kako tvrdi ta žena, otišao na autobusku stanicu i tu čekao prevoz. Policija tek treba da nam javi da li su išli tamo i šta su ustanovili – rekla je tada Aleksina majka Olivera za Telegraf.rs.

Kako je navela, i vozač kamiona koji radi u Italiji i koji tvrdi da je baš Aleksu video u Grockoj, bio je spreman je da sarađuje sa policijom.

– Ne znam šta da mislim. Svesna sam da je Aleksa mogao i da promeni izgled do sad. Imao je dužu kosu i bradu pre nego što je nestao. Mogao je da se ošiša, da se presvuče, možda ga je sada teže i prepoznati.

Majka svaki dan očekuje njegov poziv

Ne prođe ni dan da majka Olivera na brojčaniku ne ukuca broj njegovog telefona i ne nazove ga, ali uvek isti odgovor – „osoba koju ste pozvali je isključila mobilni telefon ili je privremeno nedostupna“.

Osim što ga zove, piše mu i poruke. Trgne se na svaki poziv sa nepoznatog broja, misli on je. Isto je i kad joj neko pokuca na vrata, iako joj retko ko dolazi. Jedno je dobro, ne gubi nadu da je živ, da je dobro. Jedino joj je to ostalo, s obzirom da nema nikakav trag – ni do dobrog, a ni do one loše strane priče.

Aleksa je nestao 28. decembra. Sa sobom je poneo sve diplome, svedočanstva, sva dokumenta, zbog čega majka misli da je otišao negde u inostranstvo, da mu je neko ponudio posao jer je odličan poznavalac kompjutera.

Ostavio joj je i poruku na kompjuteru da ide u inostranstvo da radi, da mu ta firma za koju je radio nudi posao, smeštaj vizu, da mu je sve obezbeđeno.

Za Aleksom je raspisana poternica.

Nestao Aleksa Stanković (21), ukoliko imate bilo kakve informacije obavestite policiju ili porodicu

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)