SKORO 170.000 radnika napustilo je tokom prošle godine posao u zdravstvenom sistemu Engleske.

ПОТПУНИ КОЛАПС У ЕНГЛЕСКОМ ЗДРАВСТВЕНОМ СИСТЕМУ: Рекордних 170.000 запослених напустило посао за само годину дана

Foto: AP

U analizi britanskog Observera se navodi da je reč je o rekordnom odlasku stručnog zdravstvenog osoblja, profesionalaca koji se bore sa do sada nezapamćenim pritiskom u okviru engleskog zdravstvenog sistema, prenosi londonski Gardijan.

Više od 41.000 medicinskih sestara je napustila svoj posao u engleskim bolnicama, a ukupan broj zaposlenih, koji je dao otkaz u 2022. godini, porastao je za više od 25 odsto u poređenju sa 2019. godinom.

Premijer Riši Sunak je u petak pokrenuo novi plan za osposobljavanje i motivaciju stručnog medicinskog osoblja. Sir Julian Hartli, izvršni direktor engleskog Udruženja zdravstvenih fondova NHS Providers, rekao je da su “naši zdravstveni radnici uradili briljantan posao tokom pandemije, ali nije bilo predaha”.

– Podaci o odlasku ljudi su zabrinjavajući i moramo ih preokrenuti. Moramo pokazati da poslodavci zaista brinu o svojim ljudima na prvoj liniji – poručio je Hartli.

BONUS VIDEO:

ZAJEDNIČKE PATROLE: Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

SLIKA IZ VAZDUHA: Evo koliko je okupljenih na političkom protestu u Beogradu (FOTO)

NEĆE DA RAZGOVARAJU, HOĆE SAMO DA MALTRETIRAJU NAROD Bahata opozicija blokira auto-put, maltretirali i trudnicu u osmom mesecu

NEĆE DA RAZGOVARAJU, HOĆE SAMO DA MALTRETIRAJU NAROD Bahata opozicija blokira auto-put, maltretirali i trudnicu u osmom mesecu

PROZAPADNA opozicija organizovala je danas proteste odnosno blokadu auto-puta E75 u Beogradu i Novom Sadu, a maltretiranje građana krenulo je u 16 časova da bi se završilo u 20 časova. Na blokadama je učestvovalo tridesetak automobila, a ovim načinom gde su paralisali građane Srbije, maltretirali trudnicu u osmom mesecu trudnoće opozicija je pokazala aroganciju, bahatost i obest. Pokazali su da su im teški razgovori sa državom, ali da im nije teško da maltretiraju građane Srbije.

30. 06. 2023. u 16: 06 >> 20: 18

Originalni tekst