U božićnom intervjuu pevač se prisetio perioda kad su on i njegov brat blizanac Dejan slavili Božić kao deca i objasnio kako se ovaj praznik obeležava u njihovoj kući.

Promo

Saša Matić, pevač

Sećam se da smo kao klinci išli kod bake u kuću, kao položajnici. Jedino je bila muka što u to vreme nije bio raspust za ove praznike, pa smo morali baš rano da ustanemo i da prvo odemo do bake, pa onda u školu na časove. Ustajali smo u šest, umesto u pola osam. Bilo je baš veselo.

Vaša porodica i vi se baš radujete ovom prazniku.

Mnogo volim božićne rituale – i Badnji dan i veče. Ceo taj ritual je lep sam po sebi. Mi obično za Božić rano ustajemo i okupljamo se, pa nam dođu prijatelji. Više volim da neko dođe kod nas, nego da mi idemo negde.

Ko se najviše raduje prazniku i da li se trudite da ispoštujete tradiciju?

Svi podjednako. Postio sam ceo božićni post. Svi smo porodično u duhu praznika. Dok su devojčice bile male, one su se najviše radovale. Božić je prilika da se svi okupimo. Moj tempo života je takav da šest dana u nedelji radim, a tu su konstantni nastupi i putovanja, te nemam često prilike da budem s decom. Što se tiče tradicije, ne razlikuje se mnogo od onoga kako slavi većina porodica. Poštujemo tradiciju i tome sam učio ćerke od malih nogu.

Jedan od običaja za ovaj praznik je i lomljenje božićne česnice. Ko je dosad imao najviše sreće, pa je pronalazio paricu?

Aleksandar Jovanović Cile

Saša i Dejan Matić

Dejan je češće dobijao novčić nego ja kad smo bili mali. Bio je srećnije ruke. Prošle godine je starija ćerka izvukla paricu, pa se mlađa naljutila (smeh). Nije bilo nameštaljki nikakvih. Videćemo kako će biti ove godine.

Da li ćete posle napornih koncerata imati malo vremena za odmor s porodicom?

Hoću. Odmah posle Božića ću uzeti tri nedelje.

Šta biste poručili čitaocima Kurira povodom praznika?

Da Božić provedu u miru, zdravlju i veselju sa svojim porodicama. Nadam se da će nam 2023. godina biti mnogo bolja od prethodne. To je najbitnije.

Da li ste uzbuđeni zbog koncerta u Areni koji ćete održati 8. marta?

Naravno. Kao i uvek, obećavam vrhunsku zabavu. Deo prihoda od koncerta doniraćemo onima kojima je to najpotrebnije. Moj tim će biti zadužen da vidi kojoj dečjoj instituciji je potreban novac i za šta – da li za opremanje te institucije ili lečenje nekog deteta – rekao je Saša za Kurir.

BONUS VIDEO:

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst