Pevačica Teodora Džehverović javno je progovorila o anksioznosti, sa kojom je imala problem.

Teodora Džehverović odgovarala je na pitanja pratilaca sa društvene mreže Instagram i tom prilikom je otkrila da se borila sa anksioznošću i svime što to stanje nosi.

 Neko od pratilaca ju je pitao da li je prolazila kroz faze anksioznosti i unutrašnjeg straha, nakon čega je Teodora objasnila kako se izborila sa tim.

Jesam. A evo i stvari koje su mi pomogle: Izbacila sam toksične osobe. Nažalost, trebalo mi je malo više vremena da shvatim to, ali hvala dragom Bogu koji mi je nekim „znakovima pored puta“ pomogao sa tim. Fizička aktivnost. Post i razgovor sa Bogom. Naučila sam da u životu kažem ne. To ne znači da sam to „ne“ izgovorila na ruzan i otresit način, već samo lepim tonom objasnila zašto ne uživam u nekim stvarima i da bih volela da ta neka osoba to razume na pravi način. Sunce je ono što moju dušu leči – počela je Teodora.

Foto: ATAIMAGES

 

Pevačica je istakla i da je naučila da prihvati činjenicu da se nekada oseća loše i da je to promenljiva kategorija.

Lošu situaciju nisam gledala kao krajnji rezultat, već nešto što je tu, ali je prolazno. Danas ću biti napeta i anksiozna, sutra ne. Život nije med i mleko i moram da znam da prihvatim da se nekad loše osećam, kao što uživam u tome kada mi je lepo – dodala je Džehverovićka.

Pored toga, Teodora je objasnila koliko je zapravo važno da ljudi pričaju sa porodicom, psihoterapeutom ili prijteljima kao i da osećanja koja im se javljaju ne treba „gušiti“ već ispoljavati.

Foto: printscreen/Instagram/teodoradzehverovic

 

Pričajte. Morate da kažete svoje probleme. Sa psihoterapeutom, mamom, tatom, bratom. S kim god, samo izbacujte to iz sebe. Plačem. Kad mi se plače – plačem i ne gutam više ništa. Svaku emociju ispoljavam. Određeni suplementi koje pijem veoma dobro utiču na raspoloženje i anksioznost. Zahvalnost. Kao što se molite da nešto prođe, znajte da morate i da se zahvalite kada je dobro. Kada otputujem na odmor, zahvalim se Bogu na tome. Kada sam na ručku sa voljenim ljudima, zahvalim se na tome. Kada vidim moju malu Doroteu, zahvalim se Bogu na tome – poručila je Džehverovićeva.

Anksioznost je često stanje u modernom i brzom vremenu koje ne treba zanemarivati. O tome su pričale brojne poznate ličnosti ne samo sa domaće, već i sa svetske javne scene.


Oglasila se majka Teodore Džehverović! Odgledala ćerkino samozadovoljavanje na bini, pa poručila samo jedno!

sledeća vest

Originalni tekst