Planeta varalica se vratila i nestašnija je nego ikad. Iako je Merkur planeta komunikacije i logike, postoji strana ove pametne planete koja je mnogo više nestašna nego što je lepa.

Pripremite se da se dobro upoznate sa njegovim ludorijamaIako retrogradni Merkur tehnički neće početi do 29. decembra, verovatno već osećate posledice ovog potpuno nezgodnog tranzita.

Kašnjenja i haos u komunikaciji

Uostalom, Merkur je 12. decembra ušao u predretrogradnu senku, koja polako počinje da povećava nivo konfuzije i komplikacija. Međutim, kada Merkur bude retrogradan na 24 stepena Jarca, to će stvari odvesti na sledeći nivo, pokrenuvši period razmišljanja i pregleda koji bi vas mogao odvesti na neka veoma čudna mesta. Retrogradni Merkur retko je dobar trenutak za početak nečeg novog, jer je ovo period renoviranja koji vam omogućava da se pomirite sa prošlošću. Umesto da očekujete da se sve odvija prema planu, možete očekivati frustrirajuća kašnjenja i pogrešne komunikacije koje će ometati napredak.

Pixabay

Retrogradni Merkur od 29. decembra

Srećom, često kada se osećate izgubljeno, takođe imate moć da naletite na nešto neverovatno i neočekivano. Pošto je Jarac horoskopski znak discipline i napornog rada, ova retrogradnost će imati dubok uticaj na vašu karijeru.

Prednosti

Jarac je kardinalni zemljani znak koji često daje prednost dostizanju cilja u odnosu na uživanju u putovanju, čak i ako to znači određene žrtve u životu.  Iako Jarčeva sklonost ka odloženom zadovoljstvu često vodi ovaj horoskopski znak ka uspehu, to im takođe može otežati da zaista “uživaju” u svom uspehu, pišu astrousluge.com

Najbolji način za borbu protiv retrogradnog Merkura kroz Jarca je da iskoristite stabilnost, ambiciju, pouzdanost ovog znaka. U tom slučaju ćete manje osetiti da ste ugroženi ili da vam nešto ne ide od ruke.

bonus video:

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst