BEOGRAD, 22. decembar 2020, (Njuz) – Milanu Saviću, narodnom poslaniku sa liste “Aleksandar Vučić za našu decu”, oduzeta je reč jer tokom svog izlaganja čak 30 sekundi nije pomenuo ime Dragana Đilasa.

Predsedavajući Vladimir Orlić upozorio je Savića tokom izlaganja da predugo nije pomenuo Đilasa, ali pošto poslanik ni par sekundi nakon opomene nije izgovorio ime lidera Stranke slobode i pravde oduzeta mu je reč.

– Poslanik Savić se nije držao dnevnog reda i zbog toga mu je oduzeta reč. Nismo došli u Skupštinu da pričamo šta nam padne na pamet već da raspravljamo o Draganu Đilasu. Da je barem pomenuo žuti ološ, tajkuna ili lopove iz bivše vlasti to bi moglo da se toleriše, ali držati govor i čitavih pola minuta ne pomenuti Đilasa je skandalozno, pogotovo kada se zna iz koje stranke je poslanik Savić – izjavio je Orlić nakon sednice i dodao da je razmišljao i da Savića udalji sa sednice.

Aleksandar Martinović, predsednik poslaničke grupe “Aleksandar Vučić za našu decu”, istakao je da je poslanik Savić pogrešio, zbog čega će biti kažnjen.

-Savić je svestan svoje greške, izvinio se svima u stranci, ali će biti kažnjen. Rekao je da mu se učinilo da je Đilasa pomenuo dovoljan broj puta tokom svog izlaganja i da može da se posveti nekoj drugoj temi, što je nedopustivo jer Đilas mora biti jedina tema svih naših nastupa. Verujem da je poslanik Savić naučio lekciju i da mu se ovaj incident neće ponoviti – rekao je Martinović.

Na molbu Njuza da prokomentariše događaj sa jučeranjeg zasedanja poslanik Savić je kratko rekao da je napravio grešku tokom svog izlaganja i da je Đilas kriv zbog toga.

Soko Sokolović

The post Poslaniku SNS-a oduzeta reč jer 30 sekundi nije pomenuo Đilasa appeared first on Njuz.net.

Original Article