Poslanici raspravljaju o ugovoru sa Albanijom o uzajamnom putovanju građana

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su sedmu sednicu jesenjeg zasedanja na kojoj će danas raspravljati o izmenama i dopunama Sporazuma između vlada Srbije i Albanije o uzajamnom putovanju državljana.

Skupština Srbije, nastavak konstitutivne sednice, 22. oktobar 2020. Foto: Srđan Ilić
Skupština Srbije, nastavak konstitutivne sednice, 22. oktobar 2020. Foto: Srđan Ilić

Bilateralni sporazum Albanije i Srbije o slobodnom kretanju građana samo sa ličnim kartama početkom novembra potpisali su premijeri Albanije i Srbije Edi Rama i Ana Brnabić.

Na dnevnom redu je i zakon o utvrđivanju garantne šeme kao mera podrške privredi za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid-19, kao i potvrđivanje Finansijskog ugovora Povezane škole u Srbiji između Republike Srbije i Evropske investicione banke.

Do kraja dana, poslanici bi trebalo da razmotre i kadrovska rešenja za člana Fiskalnog saveta, člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i člana Saveta guvernera Narodne banke Srbije.

Poslanici su juče razmotrili set finansijskih zakona, a glasanje o svih 20 tačaka ove sednice najavljeno je za četvrtak.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article