Poslanici podržali izbor više sudija osnovnih sudova, četvoro predloženih nije izabrano

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su danas 33 sudije za osnovne sudove u Kraljevu, Leskovcu, Aleksincu, Somboru, Novom Pazaru, Užicu i Požarevcu, od 37 kandidata koliko je predložio Visoki savet sudstva.

Skupština Srbije Foto: Srđan Ilić
Skupština Srbije Foto: Srđan Ilić

Poslanici nisu izabrali Jelenu Kosović, sudijskog pomoćnika u Višem sudu u Somboru za sudiju Osnovnog suda u ovom gradu, kao ni Mirjanu Lukić, korisnicu početne obuke na Pravosudnoj akademiji, za sudiju Osnovnog suda u Požarevcu. Skupština Srbije nije izabrala ni Munira Jusovića, sudijskog pomoćnika u Osnovnom sudu u Novom Pazaru i Aladina Madžovića, korisika početne obuke na Pravosudnoj akademiji, za sudije novopazarskog Osnovnog suda.

Predsednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i poslanica poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Jelena Žarić Kovačević juče je na sednici Skupštine Srbije osporila predloge za izbor ta četiri kandidata za sudije i predložila da se o njima posebno glasa.

Stav redakcije

Dnevni (ne)red

Skupštinska govornica je i u slučaju rasprave o sudijama pretvorena u mesto za javni obračun s onima koji nemaju priliku da odgovore na uvrede i klevete

Za sudije Osnovnog suda u Kraljevu izabrani su sudijski pomoćnici u ovom sudu Jelena Spasić, Vladimir Simić, Nikola Marušić i Ivana Gojković,

Poslanici su za sudije u ovom sudu izabrali i Ivana Mladenovića i Davora Mrkonjića, sudijske pomoćnike u Višem sudu u Kraljevu, Anu Anđelović, tužilačkog saradnika u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu i advokata Danijela Gunjića.

Za sudije u Osnovnom sudu u Leskovcu izabrani su Marija Pešić, Natalija Cakić, Jasmina Nikolić, Marija Girić, Milan Dimitrijević i Vesna Nešović, sudijski pomoćnici u ovom sudu, Goran Simić, sudijski pomoćnik u Višem sudu u Leskovcu i Emilija Marinković, sudijski pomoćnik u Apelacinom sudu u Nišu.

Za sudiju u Osnovnom sudu u Aleksincu izabrana je Vesna Jovanović, sudijski pomoćnik u ovom sudu, kao i sudijski pomoćnici u Apelacionom sudu u Nišu Jelena Dodić i Nada Arsenijević.

Poslanici su za sudije u Osnovnom sudu u Somboru izabrali Gorana Birmančeva i Ranka Mraovića, sudijske pomoćnike ovom sudu, kao i Dejana Petkovića, korisnika početne obuke na Pravosudnoj akademiji.

Na sudijsku funkciju u Osnovnom sudu u Novom Pazaru izabrane su Ivona Minić, sudijski pomoćnik u ovom sudu i Minela Muratović, sudijski pomoćnik u Višem sudu u Novom Pazaru.

Za sudiju osnovnog suda u Užicu izabran je Aleksandar Janjušević, sudijski pomoćnik u ovom sudu, kao i Nebojša Marinković i Sunčica Misailović, sudijski pomoćnici u Višem sudu u Užicu, Marko Milovanović i Marija Radojević, korisnici početne obuke na Pravosudnoj akademiji.

Za sudije Osnovnog suda u Požarevcu izabrani su Robert Jovanović, Marjan Ranđelović i Ankica Hinić, sudijski pomoćnici u ovom sudu i Sanja Kukolj korisnica početne obuke na Pravosudnoj akademiji.

Ove sudije su prvi put izabrane na sudijsku funkciju.

Skupština Srbije usvojila je i Odluku o prestanku funkcije javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu Draganu Lopušini zbog odlaska u penziju.

Izvor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article