POSLEDNjU utakmicu prvog kola Evropskog prvenstva odigraće Portugal i Češka. Meč koji se igra u Lajpcigu možete da pratite uživo na portalu „Novosti“.

ПОРТУГАЛ - ЧЕШКА: И то се десило на ЕУРО 2024

FOTO: Tanjug/AP

Drugo poluvreeme: Portugal – Češka 0:0

48′ – Još jedan korner izveo je Portugal i kao i svaki prethodni put i sada nije bilo nikakve opasnosti po Čehe.

46′ – Počelo je drugo poluvreme. Sada je Češka ta koja je imala prvi napad. Na drugoj strani udarac je oprobao Dalo, no lopta je završila preko gola Staneka.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Prvo poluvreme: Portugal – Češka 0:0

45+1′ – Kraj prvog poluvremena. Inače, ovo je prva utakmica na ovom šampionatu Evrope da nije postignut makar jedan gol u prvom poluvremenu.

45′ – Još jednom je Stanek sprečio Ronalda da se upiše u strelce. Šutirao je 39-godišnjak iz okreta, no golman Češke je bio dobro postavljen i odlično je intervenisao.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

39′ – Pokušao je Rafael Leao da prevari sudiju Marka Gvidu. Pao je u kaznenom prostoru rivala ne bi li dobio penal. Ipak, Italijan je video da je fudbaler Milana simulirao i pokazao mu je žuti karton.

Rafael Leao/FOTO: Tanjug/AP

34′ – Veliki je majstor Ronalod. Petom je gurnuo loptu u prostor za Vitinju, no njegov pokušaj je u poslednji čas osujetio jedan igrač Češke i izbio je loptu u korner iz kojeg se ništa vredno pomena nije desilo.

32′ – Kakva prilika za Porugal. Sjajan pas poslao je Fernandeš za Ronalda, ali Stanek je sjajno reagovao i odbrani udarac fudbalera Al Nasra. Potom je u nastavku akcije zaustavio i udarac Vitinje iz daljine.

26′ – Ređaju se opasni napadi. Sada je Bruno Fernandeš poslao oštar centaršut, zamalo je kratak ostao Leao pa je ostalo 0:0.

23′ – Već četiri kornera je izveo Portugal. Ipak, nijedno nakon udaraca iz ugla nisu zapretili protivniku.

19′ – Napada Portugal i pokušava što pre da dođe do vođstva. Za sada nema prave pretnje za Staneka, ali stežu obruč oko njegovog gola izabranici Roberta Martineza.

8′ – Kristijano Ronaldo uputio je prvi šut na meču. Pokušao je glavom nakon centaršuta Leaa, no nije to uradio onako kako je želeo i lopta je otišla pored gola.

Kristijano Ronaldo/FOTO: Tanjug/AP

4′ – Prvi opasniji napad imali su Česi. Ipak, udarac jednog igrača ove reprezentacije izblokirao je Dijas, pa nije bilo opasnosti po gol Koste.

1′ – Počela je poslednja utakmica prvog kola Evropsko prvenstva. Sa centra su prvi krenuli fudbaleri Portugala.

Sastavi:

Portugal (3-5-2): Kosta – Dalo, Pepe, Dijas – Kanselo, Silva, Fernandeš, Vitinja, Mendes – Ronaldo, Leao.

Češka (3-5-2): Stanek – Holeš, Hranec, Krejči – Coufal, Šulc, Souček, Provod, Doudera – Kuhta, Šik.

Uoči meča:

Česi su u Nemačku došli u sjajnoj formi. Ova selekcija je ako se računaju i prijateljske utakice ostvarila učinak od šest pobeda i samo jednog remija u poslednjih sedam duela.

Sa druge strane, Portugal je protutnjao kroz kvalifikacije. Izrabnici Roberta Martineza su osvojili maksimalnih 30 bodova, uz neverovatnu gol-razliku 36:2. Nije ova reprezentacija bez razloga svrtstana među favorite za osvajanje prvenstva Evrope.

Ova dva nacionlna tima su se poslednji put sastali 2022. godine u Ligi nacija. Tada su Kristijano Rolando i drugovi ostvarili dva trijumfa od 2:0 i 4:0.

Upravo će fudbaler Al Nasra posebno pamtiti ovaj dan. On će nastupiti na šestom Evropskom prvenstvu što još niko nije uradio. Igrao je na kontinentalnim takmičenjima 2004, 2008, 2012, 2016. i 2020. godine i nastupio je na 25 utakmica, uz 14 golova i devet asistencija.

Podsetimo, u prvoj utakmici grupe F snage su odmerile Turska i Gruzija.

BONUS VIDEO: Dragan Stojković Piksi izašao na trening Srbije nakon meča sa Engleskom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst