Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Australije sa 84:73 u pripremnom meču za Olimpijske igre u Abu Dabiju, gde u utorak, takođe uz prenos na portalu „Novosti“, igra protiv Sjedinjenih Američkih Država, koje su okupile istinski „drim tim“. Meč sa Australijom je obeležila povreda Vanje Marinkovića, koji je morao da napusti teren pre vremena i u ovom trenutku se ne zna koliko je ozbiljna situacija sa njim.

ПОРАЗ ОРЛОВА ПРЕД МЕГДАН СА ТИМОМ СНОВА Србија изгубила од Аустралије и доживела пех!

FOTO: Tanjug/AP

Od počekta u dvorani „Etihad“ bio je uzbudljiv meč. Australija je bolje šuterski ušla u susret i bili su mnogo sigurniji iza linije 6,75. Bilo je jasno da Nikola Jokić nije ušao u utakmicu na najbolji mogući način pa su Australijanci  u početku uspevali to da iskoriste i ostvare minimalnu prednost. Pešić je posegao za izmenama i ulazak Milutinova ispostavio se kao pun pogodak. Centar Olimpijakosa je sjajno odmenio Jokića i uspeo da vrati Srbiju u igru. Rezultatska „klackalica“ se nastvila u drugoj četvrtini, ni jedna ekipa nije uspevala da ostvari ozbiljniju prednost, ali je prednost uglavnom bila na strani Australije. Odolevali su „orlovi“ sve vreme tokom ovog perioda igre, a najviše zahvaljujući Filipu Petruševu koji je igrao fantastično u ovom delu utakmice. Na kraju krađe Avramovića i Marinkovića dovele su Srbiju do vođstva na kraju poluvremena.

Treći period počeo je u sličnom maniru kao i drugi. Ni jedna ekipa nije uspevala da se „odlepi“ i igralo se koš za koš. Ono što je Pešića najviše zabrinulo jeste povreda Vanje Marinkovića. Novi bek Partizana je posle jednog duela napustio igru sa bolnom grimasom i nije se više vraćao na parket. Nakon toga Srbija je nastavila da igra hrabro i da se bori za svaku loptu ali je Australija nastavila sjajno da šutira sa distance i uspevala da sačuva prednost na svojoj strani tokom ovog perioda. Poslednja deonica donela je i najviše uzbuđenja. Srbija je u ovom periodu pojačala odbranu, a zadužen za najveću agresivnost bio je zadužen Aleksa Avramović. Tada su „orlovi“ zaigrali dosta bolje, ali je tajm aut Australije presekao to i „kenguri“ su se vratili na bezbednu razliku na četiri i po minuta do kraja. Rival naše selekcije je na kraju mirno priveo meč, dok su izabranici Svetislava Pešića srljali iz greške u grešku i zabeležili prvi poraz na ovim pripremama.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Filip Petrušev sa 17 poena, dok je Nikola Jokić zabeležio dabl dabl sa 14 poena i 14 skokova. Kod Australije najbolji je bio Peti Mils sa 27 poena.

Srbija će sutra od 18 časova igrati protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Prijateljska utakmica Srbija – Australija, statistika

Srbija – Australija 73:84 (15:20, 25:19, 19:21, 14:22)

Srbija: Marinković 7, Petrušev 17, Jokić 14p, 14sk, 3as, 1bl, Gudurić 2, Micić 6p, 8as, Jaramaz, Avramović 12, Pokuševski 3, Radanov, Milutinov 12p, 5sk, nisu igrali: Plavšić, Ristić, Bogdanović, Dobrić
Australija: Danijels 8, Kej 5, Lendejl 5, Mils 27, Gidi 13, Egzum 15, Grin, Mekvej 3, Megnej 4, Delavedova 3, Ingls, Rit nije igrao

Australija – Srbija 83:73

Četvrta četvrtina:

40′ – Kraj meča! Pobeda Australije!

40′ – Varnice pred kraj Gidi i Avramović su posle jednog jačeg kontakta, ušli u konflikt, ali ništa ozbiljnije se nije desilo. Sudije su dodelile tehničku grešku.

39′ – Petrušev pogađa za 76:69, ali slaba je to uteha pošto je ostalo još jedan i po minut do kraja meča.

19.50 – Delovalo je da ćemo „slomiti“ Australiju, ali…

38′ – Egzum zakucava i odvodi „kengure“ na 78:67 i deluje da će Australija dobiti ovaj susret.

36′ – Mils je realizovao dva penala, a potom je Kej pogodio za tri i odveo Australiju na plus 9. 76:67.

35′ – Kakva šteta! Dobro su odigrali „orlovi“ odbranu, ali je Australija pogodila u poslednji čas i to za tri. Potom je i Mils pogodio za dva. Potom je Mils ponovo ukrao loptu i izborio nesportski faul.

34′ – Opet Aleksa! Sve je kao u Manili! Sjajna „livada“ Milutinova i prodor Avramovića, a onda Aleksa kažnjava Australiju svojom fantastičnom odbranom! Srbija vodi 67:66.

33′ – Egzum pogađa i vraća prenost Australiji 66:65.

32′ – Ponovo Milutinov! Sjajni centar održava Srbiju u prednosti!

31′ – Počela je odlučujuća deonica! Odmah je Avramović u svom stilu poentirao, a potom je podsetio i na partije iz Manile. Ukrao loptu i istrčao sjajnu kontru za 63:62

Treća četvrtina:

30′ – Dobra odbrana „orlova“, ne daju Australiji da daju koš! Međutim, Avramović nije uspeo da pogodi, a sa druge strane Gidi pogađa za dva. Na kraju treće četvrtine 62:59.

28′ – Zahvaljujući slobodnim bacanjima Australija održava prednost, ali je sada Pokuševski odgovorio trojkom i ponovo smanjio na 60:59.

27′ – Marinković se nakon izmene nije vraćao na parket! Seo je na klupu sa bolnom grimasom i ostaje da se vidi da li je sjajni bek doživeo povredu i ako jeste koliko je ozbiljna.

19.22 – Dok Nikola dominira u Abu Dabiju AMERI „ODLEPILI“ ZBOG SRBINA! Američki novinari videli kako sada izgleda Nikola Jokić – i evo šta su uradili (FOTO)

26′ – Sjajno je Radanov ukrao loptu i dodao je Jokiću. Džoker ima dabl-dabl 10 poena i 10 skokova. Posle toga postiže još jedan pogodak i Srbija ponovo vodi 56:54.

25′ – Micić pogađa posle prodora. Rezultat je 54:52.

23′ – Proradio je Jokić sada, hvata lopte i pomaže ostalima. Srbija smanjuje 49:48.

22′ – Ponovo su „orlovi“ popustili i Australija je otišla na 49:44.

21′ – Počelo je drugo poluvreme! Peti Mils posle faula vraća Australiju u prednost, ali ne zadugo pošto Gudurić uzvraća. Rezultat je 42:41.

19.02 – NIJE JOKIĆ JEDINI SRPSKI MAĐIONIČAR! Australijanci nisu znali šta ih je snašlo posle ove finte Srba (VIDEO)

Druga četvrtina:

20′ – Na samom kraju poluvremena dve krađe srpskih igrača, dve kontre i četiri poena. Iako je gotovo 20 minuta zaostajala Srbija na poluvremenu vodi 40:39.

19′ – Jokić je pogodio iz slobodnih bacanja. Potom je Australija pogodila jedno. Rezultat je 39:34. Potom i Petrušev pogađa za 36:39.

18′ – Ponovo je Peti Mils pogodio za tri. U sjajnoj je formi omaleni plejmejker. Da bi potom i Gidi pogodio uz faul. Ponovo je Australija u prednosti 38:32

17′ – Ne dozvoljavaju Petrušev i Jokić. Vrlo brzo su doneli izjednačenje 32:32.

16′ – Nažalost brzo je Australija uzvratila. Pogodili su za dva, potom i za tri ponovo vode 32:28

18.39 – DA LI JE MOGUĆE DA NE ZNAJU KAKO SE PEŠIĆ ZOVE?! Ovo se legendarnom treneru još nije desilo!

15′ – Milutinov zakucava, potom iz kontre Avramović i Srbija ponovo vodi! 28:27

14′ – Micić je sjajno pronašao Petruševa koji uz dosta sreće pogađa za tri. Potom Milutinov zakucava. Međutim na drugoj strani Mils je fauliran na šutu za tri pogodio je dva bacanja. Sada je rezultat 27:24.

13′ – Nastavlja se serija promašaja na obe strane. „Kenguri“ sada igraju vrlo agresivno nad Milutinovom koji se teže snalazi. Kej potom poentira za 25:19

12′ – Danijels je pogodio jedno bacanj, potom i u sledećem napadu za dva i ponovo odveo Australiju na 23:19

11′ – Milutinov dominira u ovom delu igre! Nakon promašaja Avramovića sjajno je uhvatio loptu i poentirao za 20:19

11′ – Počela je druga četvrtina. Odmah su krenuli „orlovi“ agresivno pa je Milutinov prodorom izborio dva slobodna bacanja i smanjio na 20:17

Prva četvrtina:

10′ – Pokuševski je previše „mekano“ ušao u duel sa Gidijem, pa je Australijanac lako poentirao za 20:15.

10′ – Pokušava Pešić da „promeša karte“. Micića je zamenio Radanov, a umesto Jokića je ušao Milutinov. Nikola Jokić je napustio teren posle osam minuta na parketu, a za to vreme je ostvario učinak od dva poena, šest skokova i po jedne asistencije i blokade.

9′ – Opet su „orlovi“ ostavili same Australijance na šutu za tri. Megvej je pogodio ovoga puta i ponovo odveo „kengure“ na plus šest, 17:11.

8′ – Konačno ponovo Jokić. Pokazuje MVP NBA lige magiju i poentira za 14:11. OVI JOŠ TRAŽE LOPTU: Nikola Jokić i „ono njegovo“ protiv Australije (VIDEO)

7′ – Serija grešaka sa obe strane, nakon što su „kenguri“ napravili faul u napadu, Marinkvić je nagazio liniju i izgubio loptu. Ali se isparvio u sledećem napadu jer je iznudio dva slobodna bacanja, ali nije realzovao ni jedan penal.

6′ – Danijels je lako poentirao, a potom iz kontre i Egzum, dok na kraju poentira i Mils ponovo pa Australija sada vodi sa 14:9. Pešić mora da traži tajm aut.

5′ – Sjajan prodor Micića za ponovno vođstvo Srbije 9:8

18:12 – Evo kako su „orlovi“ pevali Bože pravde:

4′ – Marinković odgovara za tri poena na drugoj strani za 8:7

3′ – Iskusni Peti Mils je ostao sam i lagano pogodio za tri poena, a potom ponovo za tri iz kontre. Vodi Australije 8:4. Vreme je za prvi tajm aut.

2′ – Džoš Gidi je sa bacanja izjednačio rezultat 2:2! Sa druge strane Petrušev je sjajno odgovorio za 4:2

1′ – Meč je počeo! Tandem Micić-Jokić donosi prvi koš na susretu. Srbija vodi 2:0.

17.58 – Na ovom meču neće nastupiti Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić.

Startne petorke:

Srbija: Micić, Marinković, Gudurić, Petrušev, Jokić

Australija: Mils, Danijels, Kej, Gidi, Lendel

17.40 – SRBIJA JE OPČINILA SVET: Arapi sa šajkačama došli da navijaju za „orlove“ protiv Australije! (FOTO)

17.22 – „Orlovi“ su izašli na zagrevanje dvorane „Etihad“ u Abu Dabiju

Uoči meča:

Košarkaška reprezentacija Srbije priprema se za nastup na Olimpijskim igrama, a sada je došao red na drugu zvaničnu prijateljsku utakmicu. Nakon trijumfa protiv Francuske u Lionu 79:67, sada „orlovi“ izlaze na megdan Australiji. „Bumersi“ su dan ranije odigrali sjajan meč protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i bili nadomak senzacije, ali je „drim tim“ opravdao ulogu favorita i na kraju slavio rezultatom 98:92. Ovoga puta Australijanci ispred sebe imaju Srbiju predvođenu Nikolom Jokićem koji je već protiv „trikolora“ pokazao sav svoj kvalitet, kao i to zašto je trostruki MVP NBA lige.

Podsetimo, pre meča u Lionu, izabranici Svetislava Pešića su ubeležili dva ubedljiva trijmufa protiv selekcije Holadnije, koji su odigrani „iza zatvorenih vrata“, a dan posle meča sa Australijom sledi i spektakl, takođe u Abu Dabiju – meč sa Amerikancima.

BONUS VIDEO: „FOKUS NAM JE PARIZ 2024“: Basketaš Strahinja Stojačić za „Novosti“ o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst