Popović: U Srbiju večeras stiže novi kontigent vakcina Sputnjik V

U Srbiju večeras stiže novih 100.000 ruskih vakcina Sputnjik V, a sa aerodroma "Nikola Tesla" biće prebačene u Institut Torlak i sutra će početi njihova distribucija u centre za vakcinaciju, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Nenad Popović / Foto: Srđan Ilić
Nenad Popović / Foto: Srđan Ilić

Kako je saopšteno iz tog ministarstva, Popović je jutros razgovarao telefonom sa ruskim ministrom industrije i trgovine Denisovim Manturovim, a kako je istakao, u razgovoru je potvrdjeno da "bratska Srbija ostaje prioritet u isporuci vakcina za Rusiju".
"Ovo je još jedan dokaz da uvek možemo da se oslonimo na našu rusku braću i da kao mnogo puta do sada u našoj istoriji, Rusija nikada nije ostavila Srbiju na cedilu", rekao je Popović i ocenio da je ova isporuka potvrda najboljih odnosa Srbije i Rusije.
Popović je podsetio da je Srbija dogovorila nabavku ukupno dva miliona vakcina iz Rusije i da će celokupna količina vakcine biti isporučena Srbiji do kraja aprila, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article