(Beta) – Predsednik stranke „Srbija centar“ (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je danas da sednica paralamena o litijumu „jako mnogo kasni“ i da je trebalo da se održi pre nego što je, kako je naveo, „vlast odlučila da obaveže zemlju za projekat „Rio Tinta“.

Predsednica parlamenta Ana Brnabić je za sutra zakazala, na zahtev 86 opozicionih poslanika, sednicu o njihovom zahtevu za zabranu iskopavanja litijuma i bora.

Ponoš je kazao da „ako su vlasti preuzele obaveze i ako bi odustajanje moglo nositi finansijske posledice“, to je „razlog za razgovor“, saopštila je ta stranka.

Optužio je, tokom akcije beogradskog odbora pod nazivom „proBUDI SRCE“, vlasti da se bahate „umesto da prihvate odgovornost i priznaju da je to tema o kojoj mora da se razgovara“.

On je, povodom sutrašnje sednice o litijumu, istakao da će opozicija pokušati da ogoli sve što vlast radi u okviru projekta rudarenja litijuma.

„Probaćemo da prikažemo javnosti odnosno ljudima koji to nisu mogli da čuju zašto nije dobro da se kopa litijum“, kazao je on.

Dodao je da „ne veruje da će vlast podržati“ opozicioni zakon.

„Odgovorna vlast bi stavila prst na čelo i bar zakočila ovaj projekt. Ne verujem da će ova to da uradi,…“, kazao je on.

Ocenio je „uobičajena stvar da vlast od skupštinskih zasedanja pravi rijaliti“, te dodao da očekuje da će u istom tonu biti i sutrašnja sednica.

Post Views: 13

Originalni tekst