Kandidat ujedinjene opozicije za predsednika Srbije, general Zdravko Ponoš, reagovao je na komentare pristigle iz redova vlasti da je svojevremeno molio za hrvatsko državljanstvo, a koji su za cilj imali njegovu diskreditraciju.

– Ja sam Srbin iz Krajine, rođen sam u Kninu. Proveo sam detinjstvo i odrastao u selu Golubić pored Knina. To je selo čiji nekadašnji meštani imaju državljanstvo Hrvatske. Za sve nas, nekoliko stotina hiljada Srba rođenih u Hrvatskoj, hrvatsko državljanstvo nije nešto što smo mi trebali da tražimo već nešto što jednostavno imamo po svom rođenju – naveo je Ponoš za današnje izdanje lista Nova.

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije odbacio je i optužbe vlasti da je “NATO general”.

– Školovao sam se u našoj zemlji i van nje. Neke od zemalja u kojima sam se školovao su bile NATO zemlje. Dosta sam radio na uspostavljanju međunarodne vojne saradnje, ne samo kroz program Partnerstvo za mir i na multilateralnom planu, već i bilateralno sa mnogim zemljama. Neke od njih su bile u NATO ali sam dosta uradio i na uspostavljanju vojne saradnje sa Rusijom i Kinom i ponosan sam na to – naveo je Ponoš.

„Ujedinjena Srbija“ predstavila kandidate: Ponoš, Tepić i Janković najavili pobedu na izborima

Original Article

(Visited 3 times, 1 visits today)