Lider opozicione stranke „Srbija centarZdravko Ponoš je u četvetak uveče „inicijativu“ da se vrati služenje vojnog ocenio kao „priznanje režima da nakon 11 godina njihove vladavine, Vojska nije ono što bi trebalo da bude“.

Ponoš, bivši načelnik Generalštava Vojske Srbije je na društvenoj mreži „Iks“ podsetio da je ministar odbrane Miloš Vučević obavestio javnost da je Generalštab pokrenuo „inicijativu“ da se vrati služenje vojnog roka.

Ministar Vučević obavestio da je Generalštab pokrenuo „inicijativu“ da se vrati služenje vojnog roka. Ostavimo po strani čemu ova tema ponovo i baš sada, ali je to svakako priznanje režima da nakon 11 godina njihove vladavine, Vojska nije ono što bi trebalo da bude. U redu je da…

— Здравко Понош (@ZdravkoPonos) January 4, 2024

„Ostavimo po strani čemu ova tema ponovo i baš sada, ali je to svakako priznanje režima da nakon 11 godina njihove vladavine, Vojska nije ono što bi trebalo da bude“, naveo je Ponoš.

Kazao je da je „u redu da Generalštab zaključi da nešto mora da se preduzme“, te pitao Vučevića koliko će to da košta.

„Pitanje za ministra Vučevića: Da li je ‘inicijativa’ Generalštaba potkrepljena analizom i pokazateljima, za početak i jednostavnim rečnikom koliko košta i koliko vremena treba da se vojska ‘preuredi’ po toj ‘inicijativi’ Generalštaba; koliko košta i koliko vremena treba da se ‘opravi’ aktuelni model, tj. neuspešna profesionalizacija Vojske?“, napisao je on.

Ako „inicijativa“ jeste time potkrepljena, kako je naveo, to su informacije koje se „debelo tiču građana ove zemlje, a ako nije (uradjena analiza), onda – ništa“.

Post Views: 22

Originalni tekst