Pevačice Zorica Brunclik i Lepa Lukić, kao i Mirko Kodić, dobili su „Zlatne medalje za zasluge“, zahvaljujući svojim dugim karijerama i doprinosu narodnoj muzici.

Mirko Kodić je primio orden od predsednika Aleksandra Vučića, a harmonikaš je sada progovorio o odlikovanju. Mirko se nakon toga prisetio i pokojnog kolege Šabana Šaulića, ali i smrti svog sina Aleksandra.

– Ilda, puno te pozdravljam, nismo se videli od juče. Juče je bila petogodišnjica smrti mog velikog prijatelja i kuma. Šabana nosim u srcu. Puno mi je srce jer su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i građani prepoznali moj trud – počeo je Mirko u “Premijera – Vikend specijalu“ i dodao:

Foto: ATAIMAGES

 

– Ja sam juče na groblje poneo moj orden, ispričao sam se sa Šabanom. Rekao sam mu da sam ja za života dobio odlikovanje i da je to i zahvaljujući njemu. Mi smo zajednički zasluženi za ovo naše ordenje. Ja bih voleo da je on tu pored mene da zasviramo nešto, ali situacija je takva i ja sam imao tešku situaciju kad je preminuo moj sin Aleksandar. Valjda negde na nebu vidi da je njegov otac dobio odlikovanje i valjda se raduje svemu. To su ogromni usponi i padovi za kratko vreme. U mom životu se desila velika tragedija da moj miljenik, moj sin premine u 32. godini. Harmonika je moj najbolji lek, ja se ne dam… Na trenutak mi padne roletna, pa se posvetim muzici, to je tako, samo da ne doživi niko šta sam ja doživeo – rekao je Kodić, a onda se prisetio zajedničkih nastupa po svetu sa Šabanom.

– To su neki najlepši momenti našeg života, gostovali smo svuda po svetu i zabavnjaci i narodnjaci u jednoj grupi. Svi smo mi bili jedno isto. Bilo je na hiljade ljudi u Sidneju, u Čikagu… – kaže Kodić.


Pevač otkrio istinu: Nakon navoda da je izdržavao Džeja, oglasio se Aca Lukas

sledeća vest

Originalni tekst