Vladimir Mićić, pomoćnik gradonačelnika Šapca, jedan je od najvećih poreskih dužnika u Srbiji. Prema javno dostupnim podacima, on državi duguje devet miliona dinara, saopštila je danas stranka Zajedno za Srbiju.

Kako su naveli, dok se građanima pleni imovina i oduzimaju stanovi zbog mnogo manjih dugovanja koja ne mogu da plate, Mićić ne plaća porez – a Poreska uprava i sudovi ga po nalogu partijskih šefova ne gone, već čekaju da dug zastari, kako bi naprednjački funkcioner prošao nekažnjeno, na štetu građana Srbije.

– Mićić je i jedan od onih koji su predvodili grupu batinaša koji su čekićima i letvama tukli građane na mostu u Šapcu. Iako su advokati tužilaštvu podneli sve dokaze o tome da je učestovao u napadu na goloruke građane koji su mirno protestovali i komandovao armijom batinaša i taj slučaj je i dalje bez ikakvog epiloga. Takođe, prema nepotvrđenim informacijama, Mićić se povezuje i sa iza štampanjem i distribucijom „poternica“ u Šapcu, kojima se poziva na progon jednog maloletnog momka, mlade novinarke i jednog advokata – saopštila je ZZS.

Istakli su da je „očigledno“ da Srpska napredna stranka (SNS), čiji je Mičič član, štiti „kriminalce, batinaše i poreske dužnike u svojim redovima“.

– Zato Mićiću, njemu sličnima i celoj SNS grupaciji moramo videti leđa već 3. aprila. Samo tako možemo od Srbije napraviti sigurno i dobro mesto za život i vratiti vladavinu prava – zaključili su u saopštenju.

Zelenović objavio imena šabačkih batinaša, Đuka doliva ulje na vatru i traži skup podrške Rio Tintu

Original Article