Rejting pulmologa Branimira Nestorovića raste u Beogradu, ali on više ne može da uzima od Zavetnika i Dveri (propalog Nacionalnog okupljanja), i Socijalističke partije Srbije. Već samo od Srpske napredne stranke. Takva je logika srpskog političkog darvinizma (preraspodela birača u okviru istog korpusa biračkog tela), a Nestorović je valjda do sada shvatio da su naprednjaci poslednji u lancu ishrane. I zato mora biti pametan. Lista „Mi – glas iz naroda“, koju predstavlja Nestorović, brzo je pokazala svoj raskolnički i marionetski potencijal.

Nakon izbornog „flastera“ kojim je Vučić igrao protiv Dačića, socijalistima se donekle popravlja rejting (pre svega zbog Vučićeve milostivosti) jer oni i njihov lider moraju da se osveže za novu vladu kako bi se nastavila iluzija „nacionalnog jedinstva“. Bilo je i kolebljivih birača socijalista koji su odlučili da zbog viših interesa države i naroda glasaju za Vučića i SNS, da bi se sad, kad su valjda sloboda, opstanak i boljitak države na presudnim izborima obezbeđeni, vratili socijalistima. I taj postupak reanimacije Dačića, Vučić je počeo odmah nakon izbora. Socijalisti i nemaju drugi izbor osim konstruktivne snishodljivosti.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 1. FEBRUARA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Post Views: 13

Originalni tekst