Predesednik je prošlog vikenda obišao Novu Varoš. Skup ispred škole uvećale su komšije, tačnije 4 autobusa kojima su na skup došli građani iz Priboja i Prijepolja da glume Novovarošane.

Direktan prenos na ružičastoj televiziji i ogromnu podršku Novovarošana među kojima je najmanje bilo stanovnika ovog grada, nije zabeležio dva transparenta koja kvare ljubavnu idilu predsenika i mase njegovih pristalica.

Dve mlade i hrabre Novovarošanke su visoko uzdigle transparente “Rio Tinto, marš iz Srbije“ i „28 odsto vode Nove Varoši nije za piće i sadrži fekalije“.

– Kada je Vučić video moj transparent sa 28% neispravne vode, on je krenuo da spinuje i da kaže da je upravo zbog toga i došao. Naravno svi znamo da on zbog toga nije došao. Nakon toga ja sam viknula ‘Rio Tinto marš iz Srbije’, pa je on rekao da je video naš transparent i naglasio da ne provociramo – rekla je jedna od sestara Paljevac, objavile su Čuvarke vatre na Instagramu.

Kako se dalje navodi u objavi, policija je pokušala da udalji dve mlade aktivistkinje sa skupa i da im oduzme transparente, ali u tome nisu uspeli.

“Legitimisali su ih i pretresali. U deceniji Vučićeve vladavine kriminalizovano je ne samo iznošenje drugačijeg mišljenja, već i proste statistike o kvalitetu vode. Dotle, da su im izvrtani džepovi. Dotle, da se kosi sa zdravim razumom da pristalice režima brane fekalijama zagađenu vodu, koju i sami moraju da koriste, od dve sugrađanke koje su došle da podsete na to. Međutim, ono što se dogodilo prilikom nedavnih blokada, pokazuje se kao jedna od važnih tekovina – strah je razbijen! Njih dve nisu ustuknule, uz prelep devojački osmeh koji će ostati da prkosi ovekovečen na fotografiji”, stoji u opisu fotografije na Instagram profilu Čuvarki vatre.

10 znamenitosti Nove Varoši koje Vućić nije obišao tokom posete a vrede svaku paru

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)