BEOGRAD, 11. januar 2021, (Njuz) – Policajac M.Č. (28) lišen je danas slobode jer je osumnjičen da je u centru grada uhapsio Miodraga Ristića Pajsera, uglednog beogradskog kriminalca.

Pripadnik MUP-a Srbije je sa umišljajem i pred brojnim svedocima stavio lisice na ruke Ristiću, prekinuvši ga u pljački jedne prestoničke zlatare. Zbog ovog dela policajac je uz krivičnu prijavu odmah priveden istražnom sudiji koji mu je odredio zadržavanje u pritvoru od 48 sati.

– Potvrđujemo da se ovaj nemio slučaj desio i ujedno se ograđujemo od postupka policijskog službenika. Samo zahvaljući brzoj intervenciji vrha MUP-a nesrećni Miodrag Ristić Pajser nije pretrpeo veće traume i odmah je pušten na slobodu. Ističemo da je policajac radio na svoju ruku i bez odobrenja pretpostavljenih starešina. Sa njim ćemo verovatno raskinuti radni odnos, a samo zahvaljujći svojoj mladosti i neiskustvu verovatno će proći samo sa blažom osudom – rekao je Vladimir Rebić, direktor policije, izvinivši se uhapšenom Pajseru.

Kako saznajemo, policajac M.Č. se pred kolegama pravdao da nije znao da mu je za hapšenje kriminalaca potrebna posebna dozvola, ali mu neznanje nije uzeto kao olakšavajuća okolnost. Odbijen je i njegov zahtev da bude podvrgnut poligrafskom ispitivanju, jer to nije dokaz na sudu.

Uhapšeni Miodrag Ristić Pajser najavio je da će tužiti beogradsku policju zbog ovog incidenta, jer je sprečan u obavljanju svoje profesije od koje izdržava sebe i svoju porodicu. On je rekao da je prošlo vreme kada policija mogla da hapsi kriminalce kad i kako hoće i sada “valjda živimo u uređenoj državi u kojoj se zna neki red“.

Bojan Ljubenović

The post Policajac osumnjičen da je uhapsio kriminalca appeared first on Njuz.net.

Original Article