Pokušaj probijanja barikade kod Kapitola, poginule dve osobe

Dve osobe su izgubile život kada je vozilo udarilo u barikadu nadomak kompleksa Kapitol hila u centru Vašingtona, objavila je policija Kapitol hila na konferenciji za medije.

Beta: Uviđaj posle pokušaja probijanja sigurnosne ograde kod Kapitola
Foto: Beta / Uviđaj posle pokušaja probijanja sigurnosne ograde kod Kapitola

“Poginuli su jedan policajac koji radi na obezbeđenju Kapitol hila i osumnjičeni koji je automobilom naleteo na barikadu, pri čemu su povređena trojica policajaca, a dvojica su prebačena u bolnicu”, rečeno je na konferenciji za medije, preneo je Rojters.

Objašnjeno je da je osumnjičeni pokušao da probije barikadu na severnom prilazu Kapitol hilu i naleteo je na dvojicu policajaca. Policija je pucala na vozača kada je izašao iz kola mašući nožem, i on je od rana umro u bolnici.

Neposredno posle incidenta jake policijske snage su blokirale sve ulice koje okružuju Kapitol hil.

Desetine policijskih vozila nalaze se kod kompleksa u centru Vašingtona, a to područje nadleće helikopter. Nacionalna garda je saopštila da je posle incidenta rasporedila svoje snage za hitnu reakciju u kompleksu Kapitola da bi pomogle policiji.

U vreme incidenta američki Kongres je bio na pauzi.
Vašington je u stanju napetosti gotovo tri meseca od nereda 6. januara, kada je naoružana masa ljudi upala u zgradu Kongresa dok se glasalo o potvrdjivanju izborne pobede novog predsednika SAD, Džozefa Bajdena. Tek nedavno su uklonjene ograde koje su blokirale sav saobraćaj u okolini tog kvarta.

Izvor: Beta, Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article