Beta24.02.2024. 23:54

Pokuaj upada u predsedniku palatu u Brazilu 1Foto: EPA-EFE/Andre Borges

Brazilska federalna policija saoptila je da je otvorila istragu posle jutronjeg pokuaja upada u palatu Alvorada, zvaninu rezidenciju brazilskog predsednika Luisa Inasija Lule da Silve (Inacio) u Braziliji.

Vlasti nastoje da utvrde okolnosti tog pokuaja upada koje je poinila osoba u automobilu, navodi se u saoptenju policije.

Prema novinskom sajtu Metropoles, koji je prvi preneo vest, predsednik Lula je bio u palati Alvorada kada se dogodio pokuaj upada. Predsednik Brazila se tokom prethodne noi vratio sa puta, iz Rio de aneira.

Kako je preneo taj sajt, crni automobil je uao neto pre 5.45 po lokalnom vremenu u rezidenciju brazilskih predsednika, koja se nalazi na poluostrvu i okruena je batom.

Odbijajuci da poslua nareenja straara, voza je nastavio put sve do dela metalne ograde gde se probuila guma automobila, pre nego to je pobegao.

Prilikom pokuaja hapenja, obezbeenje je dva puta pucalo na automobil, dodaje se na tom sajtu.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Svet

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. februar 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba italaca Danasa

Klub italaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu vee pre nego to se tampano izdanje nae na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. lanska kartica obezbeuje i preko 50 popusta naih partnera, kao i pozivnice za nae dogaaje i akcije.

Sran Gojkovi Gile, muziar

Pozivam sve one koji itaju Danas da ga podre tako to e se ulaniti u Klub italaca Danasa i tako podravati nezavisno novinarstvo.

– Sran Gojkovi Gile, muziar

Originalni tekst