Pokret „Mi – glas iz naroda“ najavio je danas da će izaći na beogradske izbore zakazane za 2. jun, kao i da će nosilac liste biti šef njihove poslaničke grupe u Skupštini Srbije – Branko Pavlović.

Pavlović je na konferenciji u Domu Narodne skupštine rekao da je priča o bojkotu tih izbora izuzetno štetna, i da se najavom bojkota spušta energija i radi u korist vladajuće grupacije.

„Kolegijum Narodne skupštine o konsultacijama za poboljšanje izbornih uslova se vrlo dobro vodi, kroz taj dijalog izborni uslovi će biti značajno bolji“, kazao je on.

Pavlović je ocenio da je korupcija najveći problem u Beogradu i uzrok svega lošeg što se u prestonici događa, te da će im borba protiv nje to biti jedan od glavnih ciljeva, kao i da će se taj pokret osloniti na struku i nauku koji će definisati strateški plan za glavni grad Srbije.

Poslanik tog pokreta u Skupštini Srbije Jovan Janjić izjavio je da ukoliko dođe do prijema Kosova u Savet Evrope, Srbija treba da zamrzne svoj status u toj međunarodnoj organizaciji, dok se ne vrati izvornim principima na kojim je nastala.

Prema njegovim rečima, država bi trebalo da se drži onih međunarodnih organizacija koje poštuju integritet i suverenitet Srbije, poput BRIKS i Šangajske organizacije za saradnju.

Poslanik tog pokreta Mitar Kovač ocenio je pogrešnim opremanje vojske avionom „Rafal“, jer kako je naveo, njegova cena je mnogo veća od cene američkih, ruskih i kineskih aviona.

On je kritikovao i odnos Srbije sa Francuskom i naveo da je ona u bliskoj prošlosti nanela mnogo štete srpskim nacionalnim interesima, kao i da je njen odnos prema krizi u Ukrajini problematičan, te da bi maltene sutra mogla da stupi u sukob sa Rusijom.

„Svrstavanje u zapadno krilo pravi od nas otklon prema Rusiji što nije nikako dobro niti u skladu sa potrebama građana“, kazao je Kovač.

Post Views: 25

Originalni tekst