POSLE veoma uspešnog nedavno održanog međunarodnog Zimskog šahovskog festivala „Paraćin 2024“, taj grad će ponovo biti domaćin jednog šahovskog takmičenja, ovog puta nacionalnog.

ПОЈЕДИНАЧНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ШАХУ: Полуфинале ће се поново играти у Параћину

Foto: Z. Rašić

Na lokalnim bazenima biće održano ovogodišnje polufinale Pojedinačnog prvenstva Srbije od 5. do 11. februara.

Na programu će biti dva odvojena turnira, Open i konkurencija žena, a po četiri najbolje plasirana igrača kvalifikovaće se za šampionate Srbije koji će se igrati od 16. do 24. juna. Pravo učešća imaju svi šahisti i šahistkinje sa FIDE rejting liste Srbije bez obzira na titulu i rejting, izuzev onih koji su osvojili jedno od prva tri mesta na prošlogodišnjim pojedinačnim prvenstvima Srbije.

Raspis takmičenja može se preuzeti ma sajtu Šahovskog saveza Srbije.

U skladu sa Pravilnikom o takmičenjima ŠSS, broj kola zavisiće od broja prijavljenih igrača. Nagradni fond za OPEN konkurenciju iznosi 500.000 dinara, dok je za konkurenciju žena 200.000.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst