PATRIJARH srpski Porfirije posetio je u četvrtak Orahovac u pratnji episkopa hvostanskog Alekseja i novobrdskog Ilariona.

ПОГЛЕДАЈТЕ - ДИРЉИВ МОМЕНАТ У ОРАХОВЦУ: Деца патријарху певају Ораховцу башто рајска - Да се најежиш (ВИДЕО)

Foto: Instagram/eparhijaraskoprizrenska

U Orahovcu je patrijarha dočekao episkop raško-prizrenski Teodosije, a povodom dolaska Patrijarha Porfirija upriličen je i svečani čin doksologije.

Dirljiva scena zabeležena je u Orahovcu, gde su mališani zajedno sa patrijarhom pevali pesmu „Orahovcu bašto rajska“. Među decom je bila i mlada Pavlina Radovanović. 

Pogledajte ovaj dirljiv trenutak: 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst