Predsednik Džudo saveza Republike Srpske Živko Milijaš izjavio je danas da je intonitanje himne i isticanje zastave samoproglašenog Kosova na Balkanskom seniorskom prvenstvu u džudou u Istočnom Sarajevu propust starog rukovodstva Saveza koje se, tvrdi, i dalje lažno predstavlja, kao i tehničkog organizatora prvenstva – džudo kluba Famos iz Istočne Ilidže.

ПОДВАЛА И ИЗДАЈА! Ево ко је крив што је усред Србије пуштена химна лажне државе Косово (ВИДЕО)

Foto: Tviter

Milijaš je za RTRS rekao da džudisti sa tzv. Kosova imaju pravo da se takmiče, ali ne pod zastavom i himnom jer BiH nije priznala samoproglašenu kosovsku nezavisnost. Ističe, da je organizator trebalo da se konsultuje sa vlastima u Srpskoj o ovom pitanju, kako ne bi došlo do propusta.

Sekretar Džudo saveza Srpske Dejan Ćup rekao je da je Balkansko seniorsko prvenstvo veliko takmičenje i da je trebalo da bude bolje organizovano.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

I Ćup je istakao da takmičari sa tzv. Kosova imaju pravo da učestvuju, ali bez zastave i himne. Ukazao je da ovaj propust ne bi trebalo da se koristi za političke obračune i da se baca senka na pomenuti sportski događaj.

Dvodnevno Balkansko seniorsko prvenstvo u džudou u Istočnom Sarajevu u dvorani „Srbija“, na kojem je intonirana himna i istaknuta zastava samoproglašenog Kosova, a kojem su prisustvovali i predstavnici vlasti Istočnog Sarajeva, grada pokrovitelja, poslužilo je predstavnicima opozicije za žestoke kritike i optužbe., podseća RTRS.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

BONUS VIDEO: NEVIĐENI SNIMAK SA DOČEKA OLIMPIJACA: Ovo će oduševiti sve Srbe!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst