MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić tražio je da Dečji atlas u izdanju hrvatskog izdavača Egmont bude povučena iz prodaje budući da je na mapi Srbija prikazana bez južne pokrajine Kosova i Metohije.

ПОДЛА МАНИПУЛАЦИЈА: Хрватски издавач приказао Србију без 15 одсто територије - огласио се и министар (ФОТО)

Foto: Društvene mreže

– Prijatelj mi je poslao slike Dečjeg atlasa sveta u izdanju hrvatskog izdavača Egmont koji se prodaje u radnjama Dexy Co u Beogradu.

Srbija je u ovom atlasu prikazana kao država kojoj nedostaje 15% teritorije! Ne ulazim u to da li se radi o previdu izdavača, Frojdovskoj omašci ili postupku sa predumišljajem, ali potpuno je neprihvatljivo da se ovakva knjiga prodaje u knjižarama usred Beograda. I to deci čija svest o sopstvenom narodu i državi treba tek da bude oblikovana.

Pitam se da li bi knjiga bilo kog srpskog izdavača koja osuđuje „Oluju“ i proterivanje stotine hiljada Srba iz Hrvatske mogla da se prodaje deci u Zagrebu.

Zato zahtevam od nadležnih institucija da reaguju i da ova knjiga što pre bude povučena iz prodaje.

Dečji atlas sam po sebi nije nikakav problem, naprotiv, zalažem se za to da deca što više čitaju i uče iz štampanih knjiga, ali zadatak nadležnih je da im omoguće da uče iz knjiga koje poštuju Ustav naše zemlje i međunarodno pravo koji Srbiju tretiraju kao suverenu i celovitu državu – napisao je Vesić na Fejsbuku.

https://www.tiktok.com/@vecernjenovosti/photo/7334079907279981829?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7295108941599294981

BONUS VIDEO:

GORAN VESIĆ SA PUTARIMA: Njima dugujemo čiste deonice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst