Karleuša je poznata kao neko ko nema dlake na jeziku i ko redovno komentariše aktuelne teme u regionu, pa tako nije propustila da da svoj sud o skandaloznoj zabrani koncerta na kojoj je trebalo da nastupe srpski pevači. 

Jelena je najpre objasnila zašto je Beograd drugačiji od ostalih, ali i da se naša muzika širi putem krvi, te da se ne može zabraniti.

Printscreen/Instagram

Objava Jelene Karleuše

Povodom nekakvih zabrana srpskih izvođača u Hrvatskoj ili na bilo kom drugom mestu na Balkanu:

Srbija, kao najveća i najdominantnija u balkanskom zbiru, tradicionalno nameće trendove i pravila igre u regionu. Kako u muzici, sportu, tako i na svim drugim poljima, zaključno sa politikom.

Bilo šta što dolazi iz Beograda, jedine metropole i epicentra, kapilarno se širi ka provinciji i poprima na brzini i snazi.

Veličina i snaga Beograda je i u tome što nikada ne zabranjuje. Kada prošetate Beogradom i pogledate npr. ponudu restorana, oni nude “Dane Hvara, Istre, Pule i Dalmacije”… nude gostovanja originalnih hrvatskih klapa, zatim imamo “Dane Makedonije, Kotorske dane”, ponudu kompletne crnogorske mafije podeljene po selima, o Bosni i da ne govorim… Sarajevski ćevap, “Dani Sarajeva”…

Beograd prihvata sve! Beograd nikoga ne zabranjuje i zato jeste centar. Zabrane, podele, mržnja i netolerancija su boljke malih igrača.

Naša muzika je virus koji se širi putem krvi, ona se oseća srcem, kožom… I ona ne može da se zabrani. Visoko je virtuelna. Može eventualno da mutira i menja oblik, ali naš balkanski genetski kod je takav da pre ili kasnije hronično obolimo – istakla je JK na svom Instagram profilu.

BONUS VIDEO:

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst