Revijom NITI modnog kreatora Igora Todorovića, koja je izazvala ovacije na Milanskom Fashion Week-u, otvara se 53. po redu Perwoll Fashion Week. Svečano otvaranje je 11. aprila a biće upriličeno u u Hangaru u Luci Beograd gde će se održati najveći  broj revija, izložbi i pratećih programa. 

U periodu od 10. do 17. aprila ljubitelji modnih dešavnja moći će da uživaju u atraktivnim prezentacijama domaće autorske mode, kako etabliranih dizajnerskih imena, tako i mladih talentovanih nada, cirkularne ekonomije – održive mode, i uobičajeno bogatom umetničkom i izložbenom programu. 

Na pre-openingu, dan pre otpočinjanja revijalnog dela, očekuje nas otvaranje izložbe NEOGRANIČENA VEZA – UNLIMITED TIES, sjajne Nataše Šarić u galeriji Sanjaj. 

Iz bogatog programa Perwoll Fashion Weeka izdvojili smo momente koji će vam dočarati prolećni duh i razigranost kompletne manifestacije, a koja nam ovoga puta poručuje MaštAI!

Promocija autorskog dizajna je veoma važan segment Beogradske nedelje mode, i stoga su kolekcije domaćih dizajnera kao i uvek u fokusu, te nas očekuju revije brojnih priznatih autora kao što su Martini Vesto by Boško, Irena Grahovac, Aleksandra Lalić, Vesna Kracanović, Budislava, Dejana Momčilović, Peđa Nerić, Marko Feher … ali nemoguće je sve ih nabrojati jer će ovom prilikom, zajedno sa kolegama iz regiona, biti više od 100 dizajnera učesnika. 

Podrška mladim dizajnerskim talentima se ovog puta realizuje kroz osavremenjen koncept dodele nagrade Boris Nikolić za savremeni modni izraz, i pruža šansu najtalentovanijim mladim dizajnerima, koji su se istakli na  konkursima Fashion Incubator.

Obavezna tema svakog BFWa je održivost u modi, zato se spremite za (Re)Kreaciju u okviru Cirkularnog dana,  koji će se održati u Kulturnom Centru Grad. Tu nas očekuje „prodajna“ izložba dizajnerski redizajniranih belih košulja koje ćete moći da „kupite“ /zamenite za vaše stare bele košulje koje će takodje ući u kreativni krug redizajna. Tim mladih talentovanih dizajnera, na čelu sa  dizajnerkom i koordinatorkom za program održive mode na BFW-u Anom Trošić Trajković, je pripremio redizajniranu kolekciju u kojoj su, za materijal, koristili – stare bele košulje. 

BFW POP UP Fashion & Accessories Store – je izložbeno prodajna postavka, u foajeu Hangara, na kojoj modna publika može konzumirati  modu 20tak domaćih autora i atraktivnih Instagram brendova posvećenih  modnim detaljima i ekskluzivnim modnim serijama. Svako ko kupi na licu mesta neki od modnih komada, dobiće i ulaznicu za reviju na BFWu!

Uživaj u ovom modnom proleću i MaštAI!

Post Views: 25

Originalni tekst