Pjevačici Severini Vučković navodno prijeti zatvor zbog nametljivog ponašanja i prijetnji.

Naime, tužilaštvo u Zagrebu je navodno potvrdilo da je Severina Vučković počinila krivično djelo nametljivo ponašanje i prijeti joj kazna do tri godine zatvora.

Severina je prije dvije godine direktorki škole koju pohađa njen sin, Ljiljani Klinger slala prijeteće poruke, poput: “Zadavila bih te rukama babo”, “Stara, šepava ružna babo”, “Sjedjećeš i drhtaćeš i trešćeš se kao krivonoga kao što sam se ja tresla.”

Ljiljana je tada podnijela Državnom tužilaštvu Republike Hrvatske krivičnu prijavu protiv pjevačica, a mejlom se obratila i ministru Davoru Božinoviću kojem je, između ostalog, napisala: “Ozbiljno se bojim za svoju sigurnost, molim Vas da mi pomognete kako ne bismo, umjesto upozorenja gospođi, morali da šaljemo telegram saučešća”.

Severinu je takođe zbog prijetećeg i nametljivog sadržaja koje je slala prijavila i bivša direktorka Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, Gordana Buljan Flander, i to nakon što ju je pjevačica optužila zajedno sa još preko dvadeset ljudi da otežavaju postupak dobijanja starateljstva nad sinom.

Tada je policija dala obavještenje u kom je pisalo:

-Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u članku 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na štetu zaposlene Centra za socijalnu skrb Zagreb te će optužni prijedlog biti podnijet Opštinskom prekršajnom sudu u Zagrebu redovnim putem, prenosi Blic.

Originalni tekst