Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje nastupe 3. kolovoza na Ljetnoj pozornici u Opatiji, 24. kolovoza na Sustipanu u Splitu, te 1. rujna u kamenolomu Montraker u Vrsaru.

Plavi orkestar, predvođen karizmatičnim Sašom Lošićem Lošom, započeo je koncert hitom ‘Revolucija’ s posljednjeg albuma koju su snimili i sa popularnim bendom Dubioza Kolektiv. Repertoar je bio bogat hitovima kao što su ‘Pijem da je zaboravim’, ‘Nisam je probudio’, ‘Bolje biti pijan nego star’, a pred kraj su raspametili publiku hitovima ‘Ako su to samo bile laži’, ‘Zelene su bile oči te’ i ‘Suada’.

Posebno emotivan trenutak nastupio je kada je bend izveo baladu ‘Sava tiho teče’ posvećenu svim generacijama koje su odrasle uz njihovu glazbu. Publika je zajedno s bendom pjevala svaku riječ, stvarajući dirljiv trenutak zajedništva. Nakon više od dva sata svirke, koncert je završio uz ovacije i dugotrajan aplauz, dok su članovi benda zahvaljivali publici na podršci i ljubavi. Plavi orkestar je još jednom dokazao zašto su jedno od najomiljenijih imena regionalne glazbene scene. Plavi orkestar pokazao je da njihova glazba i dalje snažno rezonira s publikom.

‘Radujemo se povratku na pozornicu. Veliki je užitak praviti buku s ovim bendom. Spremamo i nove pjesme koje nose isključivo dobru energiju i pozitivnu atmosferu. Kod nas nema zaustavljanja, tek smo zapravo na početku’, rekao je Saša Lošić Loša uoči koncerta. Ovo je bio prvi koncert Plavog orkestra nakon petogodišnje stanke, a ovoga ljeta nastupit će 3. kolovoza na Ljetnoj pozornici u Opatiji, 24. kolovoza na Sustipanu u Splitu, 1. rujna u kamenolomu Montraker u Vrsaru.

(Express / Scena.story)

Originalni tekst