Deveti po redu protest opozicionih stranaka i aktivista počeo je ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK) u Kralja Milana u Beogradu, prenosi N1.

Protesti se održavaju zbog neregularnosti na izborima održanim 17. decembra, a koalicija „Srbija protiv nasilja“ traži da se izbori ponište. Večeras se po prvi put protest održava i u Kraljevu.

Saobraćaj u Kralja Milana je oko 18 časova blokiran. Studenti koji su od prethodnog ponedeljka bili redovni na protestima danas nisu došli pred sedište RIK-a.

Organizatori protesta ispred sedišta RIK-a najavili su protestnu šetnju do Palate pravde u Beogradu posle obraćanja govornika.

Izborne neregularnosti i nereagovanje institucija na trvdnje opozicije bili su povod da potpredsednica Stranke slobode i pravde i narodna poslanica u prethodnom sazivu Skupštine Marinika Tepić otpočne štrajk glađu. Ona već deveti dan ne uzima hranu, a njenim primerom pošlo je više opozicionih poslanika, koji traže da se izbori ponište.

„Osećam se loše, kao majka dok slušam informacije da je najmanje 30 ljudi zatvoreno u zatvorima i to su pretežno mladi ljudi, studenti“, rekla je Marinika Tepić, koja već deveti dan štrajkuje glađu.

Post Views: 55

Originalni tekst