ZA samo godinu dana, snovi Uroša Plavšića su se pretvorili u javu. Prošlog leta stigao je u Megu kao diplomac univerziteta Tenesi, na kojem je proveo četiri godine, ali nije uspeo da se izbori za status potencijalnog NBA kandidata. U neku ruku, to se ispostavilo kao dobra stvar za dugajliju iz Ivanjice, jer je posle 10 meseci provedenih u redovima kluba iz naselja Braće Jerković ispunio dve najveće profesionalne želje. Obukao je najpre dres Crvene zvezde, a onda se našao i na širem spisku selektora Svetislava Pešića za Olimpijske igre.

ПОЧЕЛИ ДА МИ СЕ ОСТВАРУЈУ ДЕЧАЧКИ СНОВИ: Урош Плавшић за Новости о репрезентацији, Звезди...

FOTO: KK Crvena zvezda

Iako govorom tela to možda neće pokazati, tokom razgovora za „Novosti“ jasno se videlo da Plavšić treperi od uzbuđenja na pomen te dve stvari.

– Dosta sam uzbuđen i mislim da još nisam svestan šta se izdešavalo i koliki sam uspeh sam za sebe napravio. U jednu ruku sam ostvario ciljeve o kojima sam kao dečak maštao. Pre svega, poziv za reprezentaciju. To je nešto što svaki sportista sanja i to je nešto o čemu se ne razmišlja da li se dobija ili prihvata, kakva god bila situacija. Sa druge strane, Zvezda. Takođe jedna od velikih želja. Kada sam došao u Megu na kraju koledž karijere nisam mogao da zamislim da ću igrati za Zvezdu – kaže Uroš za naš list.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Iza centra visokog 217 centimetara je sezona u kojoj je beležio 15 poena i sedam skokova u proseku na abaligaškim terenima i veliki uspon na kojem se zahvaljuje prvenstveno ljudima iz Mege.

– Imao sam veoma dobru sezonu, kako ja, tako i ekipa. Slobodno mogu da kažem i jedna od boljih u istoriji kluba. I mnogo mi je drago što sam bio deo te priče, naročito kao kapiten, predvodnik te mlade garde momaka koji su stvarno bili sjajni, pred njima je svetla budućnost. To je trenutni utisak, ali još se sabiram – kao da još nije svestan Plavšić šta mu se dešava.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Pomogli Barać, Novica…

PRIZNAJE Uroš Plavšić da su mu proces prilagođavanja na profesionalno košarku u velikoj meri olakšali trener Marko Barać i njegov stručni štab.

– Nije bilo baš najlaške, ali imao sam sjajan krug ljudi oko sebe. Počev od trenera Marka Baraća, Novice Veličkovića, koji je bio zadužen za saradnju sa visokim igračima i od kojeg sam pokupio dosta znanja kroz jednu sezonu. I odnos sa tim ljudima je bio više drugarski nego odnos trener-igrač. To je jedna zdrava sredina i privikavanje je mnogo lakše išlo, jer sam njih imao, kao i moje saigrače – kaže Uroš.

Nakon što je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, odmor je bio uveliko u planu za Uroša. Sve dok jednog jutra nije zazvonio telefon. Doručak je odmah prekinuo, nepoznat broj sa druge strane, bio je to onaj selektora Svetislava Pešića i u tom trenutku snovi su postali stvarnost.

– Pa, u jednu ruku je pao kao grom iz vedra neba, ali u meni je postojao tračak nade da će se to desiti i želeo sam da se to desi. Kažem, to je jedan od najvećih ciljeva koje imam kao košarkaš. Ni Evroliga, ni NBA, već jednostavno da dobijem priliku da predstavljam svoju zemlju na jednom ovakvom sportskom događaju – ushićen je Plavšić na pomen nacionalnog tima.

Teov potpis draži od mog

UZBUĐEN je Uroš Plavšić i povodom klupske sezone koja ga čeka od naredne jeseni, naročito zbog saradnje sa Milošem Teodosićem.

– Nekako, moj potpis ugovora me dosta obradovao, ali kada sam video da je i on produžio saradnju na još bar godinu dana, to me više obradovalo, jer imati priliku da sarađujem sa, po meni, najboljim plejmejkerom kojeg je Srbija ikad imala… Ne znam, samo jedva čekam. Znam samo da moram da budem spreman u svakom trenutku, jer nikada ne znaš kada lopta može da dođe.

Na pripremama imaće prilike da „sparinguje“ sa Nikolom Jokićem i Nikolom Milutinovim i samo to iskustvo, za njega će biti neprocenjivo.

– Kako da ne… To je definitivno nešto oko čega sam uzbuđen i što željno iščekujem. Timski treninzi i odmeravanje snaga sa njima, tu mogu dosta da naučim za dalji razvoj moje karijere kako bih upotpunio svoju igru i napredovao u određenim segmentima. Dobiti priliku da se nadmećem sa takvim igračima na treninzima, to je nešto što sam mogao samo da sanjam – smatra srpski centar.

Bez obzira na to da li će „preživeti“ poslednji Pešićev rez, uveren je da Srbija može do dobrog rezultata na Igrama.

– Ja, iskreno, verujem da svi momci koji igraju za Srbiju imaju taj neki mentalitet i inat da se ne gleda ko je sa druge strane, uvek idemo na pobedu. Bez obzira na to da li je to Amerika ili Južni Sudan i verujem da će se svi tako postaviti. Naši momci su spremni, puno je tu iskustva, igrača koji su u reprezentaciji dugi niz godina. Ovi iz NBA poznaju te igrače, uz trud, napor i rad, sve je moguće – objašnjava Plavšić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst