Počela nova sednica Skupštine: Na dnevnom redu finansijski zakoni, izbor Poverenika za zaštitu ravnopravnosti…

Poslanici Skupštine Srbije započeli su novu sednicu na kojoj će raspravljati o nekoliko predloga finansijskih zakona. Po hitnom postupku na dnevni red Skupštine je stavljen i izbor Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Skupština Srbije, 2020 / Foto: Srđan Ilić
Skupština Srbije, 2020 / Foto: Srđan Ilić

Na samom početku poslanici su minutom ćutanja odali počast preminulom patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju.

Na dnevnom redu Četvrte sednice Drugog redovnog zasedanja Skupštine su izmene zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, o republičkim administrativnim taksama i o porezu na imovinu.

Poslanici će raspravljati i o izmenama Carinskog zakona i Zakona o carinskoj službi.

Na dnevnom redu je i više zakonskih predloga o potvrđivanju međunarodnih ugovora i sporazuma, a poslanici će raspravljati i o nekoliko zakona o zajmovima za energetsku efikasnost u zgradama centralne vlasti, za vodosnabdevanje i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, za rehabilitaciju sistema daljinskog grejanja.

Pred poslanicima će po hitnom postupku biti i Predlog odluke o utvrđivanju sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, kao i predlog odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Skupštine u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

Iako je bilo najavljeno da će poslanici raspravljati Predlogu zakona o davanju državnih garancija za kredit Srbijagasa od četiri banke ukupne vrednosti 55 miliona, za izgradnju gasovoda Turski tok, Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo je na sednici održanoj pred početak zasedanja, na predlog Vlade, sa dnevnog reda povukao ovu tačku.

Po hitnom postupku na dnevni red Skupštine je stavljen i izbor poverenika za zaštitu ravnopravnosti, a jedini kandidat je dosadašnja poverenica Brankica Janković.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article