Prema kineskom horoskopu, vodeni Zec simbol je dugovečnosti, mira i prosperiteta, pa će vreme abolish 9. februara 2024. godine, prema ovom tumačenju, biti ispunjeno napretkom i optimizmom.

Praznik proleća, odnosno Nova lunarna godina, najvažniji je i najsvečaniji praznik u Kini. Simbolizuje novi ciklus, i u prirodi, i u životu ljudi.

freepik

Kineski horoskop

Proslava traje 15 dana i završava se uz mnogo pirotehnike, petardama i vatrometima, i puštanjem crvenih lampiona u vazduh.

Proslavu Kineske nove godine obično obeležava crvena, koja simbolizuje vrlinu i iskrenost i veruje se da tera zlo.

Kinezi kažu da su zečevi veoma društveni, pa je ovo idealna godina za udruživanje sa drugim ljudima za bolju zaradu.

Kineska astrologija generalno opisuje osobe rođene u znaku Zeca (rođeni 1903, 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011) kao nežne, tihe, elegantne, budne, brze, vešte, ljubazne, strpljive, veoma odgovorne i verne ljude.

Postoji pet vrsta Zečeva koje karakteriše pet elemenata – metal, drvo, voda, vatra i zemlja. Vodeni zec je poznat po tome što je nežan, ljubazan, i sposoban da se lako prilagodi različitim uslovima, a slabe tačke su mu nesposobnost praktičnog razmišljanja i nepostojanost.

Kada je ljubav u pitanju, jedna od karakteristika Vodenog zeca je da je veoma koketan. To znači da je zvezda romantičnih veza aktivirana ove godine.

Dakle, ako ste slobodni i spremni da se družite, ovo je dobra godina za pronalaženje nove ljubavi. Ali u isto vreme, čuvajte se prepreka u vezi, pre svega neverstva.

bonus video:

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst