Počela imunizacija prosvetnih radnika, Ružić vakcinisan među prvima

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i prva grupa prosvetnih radnika primili su danas kinesku vakcinu "Sinofarm".

Branko Ružić prima vakcinu protiv koronavirusa, 20. januar 2021. godine, Foto: Vlada Srbije
Branko Ružić prima vakcinu protiv koronavirusa, 20. januar 2021. godine, Foto: Vlada Srbije

Ružić je na Beogradskom sajmu, najvećem punktu za vakcinaciju u glavnom gradu, istakao da je danas veliki dan za zajedničku borbu sa koronavirusom, koja upravo sveobuhvatnom imunizacijom dobija na dinamici, saopštila je Vlada.

On je ukazao na to da je jedan od najsenzitivnijih delova društva vaspitno-obrazovni sistem i još jednom pozvao sve prosvetne radnike, nastavno i nenastavno osoblje da se prijave za vakcinaciju preko portala eUprave.

"Država brine o tome da vakcina bude dostupna svim građanima. Vakcinacija je civilizacijska tekovina i niko odgovoran ne može da izrazi sumnju u nju", rekao je prvi potpredsednik Vlade.

Zato je, kako je objasnio, namera da što veći broj ljudi bude vakcinisan, da se vratimo normalnom životu, zaštitimo obrazovanje naše dece i prosvetne radnike, ali i ekonomiju i zdravstveni sistem koji je mesecima prenapregnut.

Ružić je iskazao zahvalnost volonterima, kojih je 24 iz tri srednje medicinske škole, koji pomažu na Sajmu, i istovremeno podsetio na to da prosvetni radnici imaju mogućnost da izaberu vakcinu koju žele i koja ima odobrenje ALIMS-a.

On nije imao precizan podatak o broju prosvetnih radnika do sada prijavljenih za vakcinu, ali je rekao da je ta brojka do sada prešla 15.000.

Među profesorima koji su danas primili cepivo iz Kine su i direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović i direktor Druge ekonomske škole i predsednik Društva direktora škola Srbije Dejan Nedić.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article