Od 4. septembra pa sve do posljednjeg dana decembra Jupiter je tranzitirao kroz znak Bika, ali retrogradno, pa su mnogi horoskopski znaci osjetili uskraćivanje zasluženog na polju ljubavi, novca i uspjeha.

Posljednji dan 2023. godine ujedno je dan kad planeta obilja i optimizma kreće direktnim hodom, a to će se posebno odraziti na tri znaka Zodijaka i donijeti im veliku radost i zadovoljstvo.

Astrolozi izdvajaju osobe rođene u Ovnu, Lavu i Vagi kao one kojima će direktni hod Jupitera donijeti mnoge dobrobiti.

Ovan

Vi ćete imati veliku šansu da napredujete u karijeri. Iako je vrijeme praznika, nemojte misliti da nadređeni ne razmišljaju o vama i vašim rezultatima. Bit ćete prijatno iznenađeni kad se budete vratili u radno okruženje i kad vas pretpostavljeni budu pozvali na razgovor. Dobro ćete unovčiti svoje znanje i sposobnosti – Jupiter ima tendenciju da širi i umnožava, pa eto vam prilike da dobijete veću platu i/ili bolju poziciju. To će biti praćeno i povećanim obimom posla, ali vam dodatna zaduženja neće teško pasti.

Lav

I vama se smiješi sreća na poslovnom planu. Nezaposleni Lavovi u narednih 15 dana mogu da dobiju pregršt ponuda za posao, a oni koji su nezadovoljni postojećom situacijom u firmi sa uspjehom će završiti pregovore o većoj plati ili boljoj poziciji do polovine januara. Takođe, neće izostati ni javne pohvale, što će Lavovima mnogo značiti. Priznanje je ono što će vam prijati isto koliko i novac.

Vaga

Ako će Jupiter nekome donijeti iznenadnu novu ljubav, i to onu o kojoj se mašta cijelog života, onda su to Vage. Mistične, šarmantne, ljupke i harizmatične predstavnice vazdušne grupe znakova u narednih 15 dana blistat će kao nikad do sada. Bez obzira na to koliko godina imate i da li ste u vezi ili braku, udvarača neće manjkati. Nije isključeno da neke Vage uđu u tajnu vezu dok ne donesu konačnu odluku o razlazu ili razvodu od sadašnjeg partnera. Za mnoge iz njihovog okruženja to će biti šok, ali Vage će konačno uživati u ljubavnoj priči poput one iz holivudskih filmova.

Originalni tekst