Hrvatska pjevačica Nika Antolos otkrila je da njena kćerka Sia trpi vršnjčko nasilje.

Nika je otkrila da pokušava da zaštiti dijete na bilo koji način, ali da više nije sigurna kako da reaguje.

– Nešto se dogodi u roditelju kad je buling nad tvojim djetetom u pitanju. Prvo se vodiš praštanjem, a onda se pretvoriš u zmaja i kreneš da učiš dijete istom. Vodila sam se uvijek onom: “Nikad prva, ali braniti se moraš.” Sad sam dodala: “Čime i kako god odlučiš u tom trenu da je potrebno” – napisala je Nika, pa dodala:

– Moje dijete nikad nije, niti će ikad dobiti ‘po guzi’. Ja sam mama koja se vodila razgovorom i uspjela napraviti malu divnu, neisfrustriranu, nježnu, empatičnu, punu humora i radosti djevojčicu…- napisala je pjevačica i dodala:

– Iako joj je onaj temelj dobrote usađen od samog rođenja, to sebi ne mogu pripisati i sad mi tu njenu čarobnu svjetlost neko gasi cipelama. Neće ići. Oduzimam li moguću svjetost djetetu, jer je učim da bude “tvrda” pitam se cijelim putem… Ali izbora nemam. To su i meni napravili. Iako su mislili da me gaze, zapravo su me gradili.

Nika je bjesna, jer niko ništa ne preduzima kada je ovakvo maltretiranje u pitanju.

– No kad ti dijete sa svojih 10 godina, čak četiri puta maltretirano od strane vršnjaka, pod izgovorom “to ne ide preko noći”, vjerujte mi, mama je toliko luda trenutno da je spremna na sve da zaštiti svoje malo.

(Express / Telegraf.rs)

Originalni tekst