Bh. muzičar Armin Muzaferija i njegova supruga Amina obavili su hadž, a na društvenim mrežama su podijelili detalje ovog hodočašća.

Amina je, između ostalog, na Instagramu podijelila fotografiju mezar hazreti Hatidže, prve supruge poslanika Muhammeda.

“Ugledna, imućna, moralna, poštovana i prva žena Mekke tog vremena. Uz nju su ukopana i dvojica sinova, a sve kćerke su ukopane u Medini”, napisala je.

Oni su danas krenuli iz Mekke nazad u Bosnu i Hercegovinu. Armin je naveo da je oproštajni tavaf jedan od najtežih rastanaka.

“Gospodaru, molimo te, primi naše ibadete, učvrsti nas u vjeri i sačuvaj naš narod i domovinu svakog zla! Amin”, naveo je.

Podsjećamo, Armin je početkom ove godine održao mini turneju u Velikoj Britaniji, gdje se školovao. Tada je, između ostalog, kazao da je počašćen što sve češće nastupa u inostranstvu.

“Koncerti su bili rasprodati već mjesec dana unaprijed, što pokazuje vrijednost i ljepotu bh. muzičke tradicije. Nastupao sam u pratnji ansambla Mesudijja. U posljednje vrijeme sve češće učestvujem na world music festivalima širom planete, a to je pravac kojem ću se u budućnosti još više posvetiti, što se vidi i u mojim posljednjim kompozicijama”, istaknuo je.

Originalni tekst