JEDAN tajlandski pilot može da doda još jednu titulu svom imenu, nakon leta koji sigurno neće nikada zaboraviti.

ПИЛОТ ПОРОДИО ЖЕНУ У АВИОНУ: Догађај о коме ће моћи да прича до краја живота (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Naime, kako prenose tamošnji mediji, pilot Jakarin Sararnrakskul je upravljao avionom „VietDžet“ iz Tajpeja, Tajvan do glavnog grada Tajlanda, Bangkok, kada se u njemu dogodila hitna situacija, koja je zahtevala asistenciju.

Jakarin je bez razmišljanja napustio kokpit aviona nakon što mu je kabinsko osoblje saopštilo da se žena porađa u jednom od kupatila u avionu, navodi „Viral Pres“.

Ostavljajući svog kopilota da upravlja avionom, Sararnrakskul je odjurio do buduće majke i otkrio da je ona u aktivnom porođaju, prilikom čega je pomogao da se beba rodi, dok je avion još bio na hiljadama stopa u vazduhu.

„OSEĆAM SE PONOSNO“

Sararnrakskul je izjavio da nikada ranije nije porađao bebu — definitivno ne u 18 godina svoje pilotske karijere, ali da je ponosan što je mogao da učestvuje u ovom plemenitom činu.

Bolničari su čekali avion kada je sleteo u Bangkok na Tajlandu, nakon čega je potvrđeno da su i majka i beba bezbedne i zdrave.

– Beba će moći da priča svima do kraja života da je rođena u vazduhu. Osećam se ponosno što sam mogao da mu pomognem da ga donesem na svet – rekao je o novorođenom dečaku.

Sararnrakskul je rekao da je posada bebi dala nadimak „Nebo“ u čast njegovog vrtloga i haotičnog rođenja na nebu.

Pilot nije precizirao da li ima bilo kakvu medicinsku pozadinu koja je doprinela da se porođaj obavi bezbedno. Jakarin je otac jednog deteta i pilot 18 godina.

(Njujork Post/Blic)

BONUS VIDEO – RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst