NAKON što je Dejan Živić iznenadio muzičkog urednika Granda, Aleksandra Milića Milija, poklonivši mu umetničku sliku, pevač nam je otkrio odakle datira njegova ljubav prema sakupljanju umetnina.

ПЕВАЧ КУПИО СЛИКУ НА БУВЉАКУ ЗА 20 ЕВРА И ЗАРАДИО ЧИТАВО БОГАТСТВО: Кад је видео потпис само што није пао у несвест

Foto: Zoran Kuzmanović Munja

– Sve je počelo 2016. godine kad sam na buvljaku u Nemačkoj kupio sliku koja je bila jako interesantna. Platio sam je 20 evra, nisam ni slutio o kom umetniku je reč, privukla me je od 500 umetničkih slika. Doneo sam je kući, skinuo gomilu prašine sa nje i lupom video da sliku potpisuje Mark Šagal. U pitanju je jedan od najoriginalnijih slikara 20. veka– rekao je Dejan.

Foto: Zoran Kuzmanović Munja

Pevač priča da je odmah kontaktirao jednu aukcijsku kuću i procenili su ovo delo na nekoliko desetina hiljada evra.

-Taj sam novac odmah uložio u kupovinu dela naših poznatih slikara. Odmah sam znao da želim da imam umetničke slike Miće Popovića, Ljube Popovića, Olje Ivanjički. Pored toga sam kupovao i srebrne radove iz doba Carske Rusije– istakao je Živić.

Dejan je u međuvremenu dok je obilazio izložbe i tragao za umetničkim delima u zemlji i inostranstvu. Nailazio je redovno na našeg slikara Zil Millana koji je bio prisutan na svakoj izložbi u svetu. I upravo njegovu sliku je poklonio Miliju.

–Ja sam više puta koristio Milijeve pesme na mojim nastupima i nisam znao na koji način da mu se odužim, pa sam rešio da mu poklonim jednu divnu sliku našeg čuvenog slikara Živote Milanovića, poznatijeg kao Zil Milano – rekao je Dejan i dodao:

-Kada sam u svoj repertoar ubacio Milijeve pesme to je delovalo energičnije na ljude, pa sam uvek dobro prolazio sa njegovim pesmama. Pesma „Kruška“ kada je izašla i znam kada sam išao na nastupe znao sam da ću imati bakšiš. Imao sam aduta, kruška-šuška.

Foto: Zoran Kuzmanović Munja

A na pitanje, da li još nešto sakuplja, pevač kratko odgovara:

-Pored svega toga se trudim da što više naših ikona vratim ispod našeg neba jer je to jako važno. Ali to je već druga priča.

(GRAND)

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst