Petru Petkoviću zabranjen ulaz na Kosovo s obrazloženjema da ugrožava zdravlje i bezbednost ljudi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da mu je zabranjen ulaz na Kosovo, s obrazloženjem da ugrožava zdravlje i bezbednost ljudi.

Petar Petković Foto: Srđan Ilić
Petar Petković Foto: Srđan Ilić

"Ne znam šta razmišlja Priština i (premijer Kosova Aljbin) Kurti kada glavnom pregovaraču u tehničkom dijalogu zabranjuje ulaz na Kosovo ", rekao je Petković za Radio-televiziju Srbije.

On je naveo da je dopis o zabrani dobio preko Delegacije Evropske unije u Beogradu i dodao da je zabrana kršenje sporazuma o zvaničnim posetama, "i to uoči osmogodišnjice potpisivanja Briselskog sporazuma".

"Danas je trebalo da budem u Zvečanu, da tamo dodelim 12 stanova čiju je izgradnju finansirala Vlada Srbije, a posle u Gračanici da posetim Luku Dimitrijevića, koga su pre dva dana pretukli Albanci", rekao je on.

Petković je naglasio da se Beograd drži svih potpisanih sporazuma i dodao da su svi međunarodni predstavnici već obaveštani o tom slučaju.

On je rekao da je jedan od ciljeva posete Kosovu trebalo da bude da umiri Srbe, "da ne nasedaju na provokacije", jer je, kako je ocenio, "očigledna namera Prištine da napadima izazove negativnu reakciju".

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article