U Petrovaradinu, na raskrsnici Reljkovićeve ulice 37-39, kod nekadašnje diskoteke Točak – konačno je postavljen novi semafor, što je bio jedan od niza zahteva na dva održana protesta gde su građani blokirali saobraćaj i izrazili svoje nezadovoljstvo situacijom u tom novosadskom naselju.

Za 021.rs u Upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) navode da su po zahtevu Mesne zajednice „Petrovaradin“, kao i brojnih građana, postavili semafor na pešačkom prelazu u Reljkovićevoj ulici, na raskrsnici sa Šenoinom.

Instalacija opreme za semafor je počela nedavno, a sada je sve završeno i sledi uključivanje.

– Postavljanjem semafora biće znatno unapređena bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a naročito pešaka, s obzirom na to da je u pitanju tranzitni pravac, sa izrazitim intenzitetom saobraćaja.

Prelazak pešaka preko vrlo frekventne Reljkovićeve ulice otežan je i dosta nebezbedan, zbog čega su građani ovog dela Petrovaradina u više navrata tražili da se predmetni pešački prelaz opremi svetlosnom signalizacijom.

Napominjemo da na deonici od semaforizovane raskrsnice sa Preradovićevom ulicom, kroz celu Reljkovićevu ulicu do sada nije postojao ni jedan semafor – rekli su za 021.rs u UGZI-ju.

U toj upravi navode i da će novopostavljeni semafor raditi u detektorskom režimu, sa najavom zelenog svetla za pešake, kako bi se što manje remetili tokovi kolskog saobraćaja na ovom pravcu. To znači da će se zeleno svetlo za pešake uključivati kada se rukom aktivira semafor preko posebnog dugmeta.

Izvor: 021.rs

Petrovaradinci poslali zahteve Gradu: Ne želimo da budemo predmet uviđaja i da strepimo za našu decu

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)