Printscreen/YouTube/TV HAPPY

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da mu se čini da je Zapad više nego ikad ujedinjen u osudi jednostranih i nasilnih poteza premijera Kosova Aljbina Kurtija, ali da je neophodno videti konkretne mere na delu.

Petković je za Radio-televiziju Srbije rekao da se prvi put čuju tonovi kritike prema Kurtiju i od onih država na Zapadu koje su “mentori kosovske nezavisnosti”.

“Ali, kako kaže naš narod, preko glave nam je svih tih saopštenja, izveštaja i verbalnih osuda. Tek kad budemo videli konkretne poteze i mere koje najavljuju i EU i SAD, znaćemo da je reč o konkretnim potezima da se obuzda Aljbin Kurti u njegovoj nameri da zapali ceo Zapadni Balkan”, rekao je on.

Upitan o tome što tradicionalni Vidovdanski parastos danas neće biti održan na Gazimestanu, već u manastir Gračanica, Petković je rekao da je to pokazatelj teškog stanja u kome Srbi danas žive na Kosovu i Metohiji.

“Srpska pravoslavna crkva nije želela da rizikuje i da opet prisustvujemo scenama maltretiranja i hapšenja naših ljudi”, rekao je Petković.

Originalni tekst